divendres, 18 de desembre del 2009

50. Successions, un avenç relatiu

Un altre moviment ciutadà, com el de l’ILP contra els toros o el de les consultes d’autodeterminació, ha aconseguit una victòria: reduir relativament l’impost de successions. La partitocràcia continua corcada i d’exemples en sobren. Una part de la gent s’ha organitzat pels temes que realment li preocupen: abolir un impost injust, un espectacle sanguinari i decidir democràticament el seu futur. Cap partit ha dut aquests temes al parlament. Han anat a remolc.


L’impost de successions és terriblement injust. Pels rics i pels pobres. Només posaré 2 exemples :
1) La política fiscal té com a guia no gravar 2 vegades el mateix (evitar la doble imposició). Aquest impost torna a gravar allò que has estalviat en vida i sobre el que ja has pagat els teus impostos.
2) És una aberració que als països veïns, a Espanya, País Basc, Galícia, Portugal o Itàlia, aquest impost estigui abolit i aquí no. Tampoc tenen peatges abusius, ni el “cèntim sanitari” de la benzina ni moltes altres coses que nosaltres paguem.


El grup que ha impulsat una campanya per la seva abolició mereix una felicitació total. Ahir l’impost es va rebaixar quan fa tot just 2 anys el PSOE es negava a tocar-lo. Ha estat mèrit d’ERC dur el tema al parlament però ho han fet malament. Malament per què la supressió total era possible: un acord entre Esquerra i CiU ho permetia. No han volgut fer-ho.. .Les curses de braus poden abolir-se per un acord entre ells dos. Tampoc ho faran. Aquests dos partits pactarien abans amb el partit nazi que fer-ho entre ells. Per això cal un nou partit que no jugui a Caïm i Abel.
I queda clar que per abolir aquest impost caldria fer fora el tripartit del govern o almenys a ICV. L’impost de successions recaptava 1.000 milions d’€. El dèficit fiscal suposa 22.000 milions d’€. Si a Iniciativa li preocupa tant com aconseguir recursos que no continuï exprimint els i les catalanes: que aconsegueixi el concert econòmic o es declari independentista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada