divendres, 11 de desembre del 2009

41. Consultes i unitat



S’apropa la data de la primera onada de consultes i el balanç ha de ser necessàriament positiu. La implicació de moltes persones no vinculades a cap organització prèviament i la il.lusió generada han estat importants. És cert, però, que no tenen cap resultat legal, que només serveixen a nivell propagandístic (que ja és molt) i que els mitjans de comunicació han ignorat manifestament un esdeveniment important.

No podem esperar una participació massiva. En primer lloc gairebé un terç de la població no vota mai. No anirien a votar encara que es fes un referèndum sobre la seva pròpia execució. En segon lloc he estat aquest cap de setmana pel Gironès on es fan algunes consultes i població d’aquelles contrades, simpatitzants independentistes, ignoren la pròpia convocatòria de la consulta. Això demostra que internet és un món paral.lel a l’exterior i que no tenim mitjans propis. Tothom sap que s’ha lesionat Messi. Poca gent sap que hi haurà consultes el 13D malgrat l’ingent esforç de milers de voluntaris. En tercer lloc els del no, els unionistes, sentimentals ells, han optat per boicotejar les consultes. No tenen arguments per debatre i prefereixen no defensar l’indefensable: la unitat de Catalunya amb l’estat espanyol. Tot plegat fa que la participació no serà alta però això ni ens ha de desencisar ni pensar que tot aquell que no voti és contra la independència. Uns no anirien mai a votar i d’altres ni tant sols saben de la consulta.
Un element, però, especialment encoratjador han estat els actes que s’han celebrat al voltant de les consultes. Se n’han fet molts, han posat el debat sobre la taula i han mobilitzat el conjunt de l’independentisme. Aquest darrer fet ha estat, potser, el més important. Mai, com ara, tots els independentistes han anat junts. Avui mateix a Arenys de Mar hi ha un acte amb la CUP, Reagrupament, CiU i C’anos (!), a Cardedeu un altre amb CiU, ERC, Reagrupament i CUP, a Castellbisbal s’hi afegeix EPM (marca local d’Iniciativa), a Perpinyà es van aplegar el MAPA, CUP, Catalunya Acció i Unitat Catalana...

Ahir a Vic es reunien en l’acte, que il.lustra aquest article, CDC, ERC, UDC i CUP per defensar de forma unitària la independència. Precisament a la capital d’Osona aquesta tarda el president J.Laporta participarà en un altre acte pel sí. L’acte d’ahir marca la frontera de qui és amb la llibertat i qui amb la imposició. Malgrat les direccions d’alguns partits, alguna cosa ha canviat entre les bases. A bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada