dilluns, 4 d’octubre del 2010

301. Cinc clatellots per la imatge internacional de l’estat espanyol

L’estat espanyol viu moments difícils. La seva imatge internacional es degrada dia a dia. Acabem de tenir 5 exemples de camps diversos:


- Decadència econòmica: la prestigiosa agència de qualificació Moody’s acaba de rebaixar la qualificació d’aquest estat. Això vol dir que no val la pena invertir en Espanya doncs creix el risc de que no retorni els diners. Al mateix temps el Wall Street Journal” publica un video de 18 minuts (!) on ridiculitza l’estat espanyol i remarca que té l’atur més alt de la UE barrejant-ho amb la identitat pròpia dels espanyols. En la mateixa línia s’ha sabut que la productivitat de l’estat ha caigut de manera extraordinària: del lloc 33è al 42è perdent 9 posicions!.
- Desprestigi com a democràcia: és molt difícil que el Tribunal internacional de drets humans condemni un estat per tortures. Ara, per segona vegada, ha condemnat l’estat espanyol per ocultar un cas de possibles tortures. Haurà d’indemnitzar un pres basc amb 23.000 €. La demostració de la llibertat de premsa entre els unionistes: gairebé cap diari, català o espanyol, ha publicat la notícia. Quan el mateix tribunal va confirmar la llei de partits els mateixos diaris va lloar el mateix tribunal.
- Menyspreu als seus elements identitaris: el parlament europeu acaba d’aprovar eliminar les ajudes a les curses de braus. Per fer-ho han retirat del pressupost les subvencions a la cria dels animals destinats a morir torturats.
La resposta dels espanyols, enmig d’una crisi oberta per la retallada en inversió social i en sous, quina és?. Presentar el vaixell de guerra més gran de la flota estatal en tota la seva història. Ha costat 360 M d'€.
Quan un règim s’enfonsa acostuma a fer aquestes coses per demostrar una  força que ja no té.

5 comentaris:

  1. Estan ancorats a segles passats. Això de voler marcar paquet militar davant un descrèdit internacional absolut en matèria econòmica és ridícul. Però és que no arriben a més.

    ResponElimina
  2. Apunta que l'ONU demana la supressió de l'Audiencia Nacional

    ResponElimina
  3. Sí Albert, som gent del segle XXI lluitant contra un estat del segle XIX!.
    Tens raó Jaume i no ho sabia. Mercès per l'apunt. Un enllaç:
    http://www.directe.cat/noticia/69343/un-informe-de-l-onu-demana-la-supressio-de-l-audiencia-nacional-espanyola

    ResponElimina
  4. Son tan retrògrads que en el nostra carnet de conduir ens hi posen "Reino de España".

    ResponElimina
  5. Bó, és que el nom oficial és aquest!. És la seva cultura!.

    ResponElimina