dissabte, 2 d’octubre del 2010

299. Assemblea conjunta de les bases de Reagrupament i Solidaritat

L’aplec d’Arenys va visualitzar una fredor entre els assistents i els dirigents de Reagrupament i Solidaritat. El que un any abans éren aclamacions ara són dubtes. Quan es reclama la unitat entre les dues forces l’argument més usat és que tots els unionistes no van units. És cert.
La qüestió és que no es demana la unitat entre tots els independentistes. L’esquerra independentista (i l’ordre de les paraules no és casual) s’organitza a ERC, prioritzant legítimament pactes amb el PSOE per sobre de tot. També hi ha l’independentisme rupturista que, en un acte de maduresa, han decidit no presentar-se a les autonòmiques. Els gradualistes continuen majoritàriament a CiU esperant que el “peix al cove” al final ompli el cove. Fins i tot hi ha independentistes a Iniciativa que prioritzen l’acció social o d’altres, molts, abstencionistes actius.
Per tant és un argument falaç que es demani la unitat de tots els independentistes. El que s’està demanant és la unitat entre 2 projectes bessons basats en la declaració unilateral i la regeneració democràtica. Cap diferència ideològica justifica l'alt risc de presentar dues candidatures idèntiques.
Precisament la diferència que argumenten és a l’hora de decidir les llistes. En aquest aspecte competeixen per veure qui ha estat més obert i democràtic. Si realment són tant moviments de base com pretenen, enlloc de distanciar-se en com escullen les llistes, consultarien a les seves bases sobre un tema tant important. Reagrupament, per exemple, va consultar els associats per decidir el nom de la candidatura. Fou un mètode fàcil i efectiu. Per què no consultar ara?. El mateix ha fet Solidaritat. Ha fet un immens esforç per escollir els candidats i en canvi no és capaç d’organitzar una votació per internet o una assemblea on els adherits votin si volen, o no, una coalició?.

De moment militants de base d'ambdues formacions ja han convocat una assemblea conjunta al Fossar de les Moreres dimarts dia 5. L'actor Joel Joan ha anunciat el seu suport a la iniciativa.

2 comentaris:

  1. Crec que coses com aquesta només fan que marejar la perdiu. El pacte, a hores d'ara, crec que és quasi impossible. Tot plegat pot portar a falses esperances que finalment només aconseguiran que generar encara més desafecció.

    ResponElimina
  2. Possiblement tens raó però jo no estic d'acord. Fer dues llistes idèntiques és un error i la gent del carrer no ho enten. Fins al darrer moment s'ha de cercar la unitat. I la unitat SI-RCAT ja es quedaria curta!.

    ResponElimina