diumenge, 3 d’octubre del 2010

300. Èxit de l'acte de SI a Poble Nou


Unes 200 persones van assistir ahir a l’acte de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) al Poble Nou. Hi van intervenir adherits del districte, Emili Valdero i Uriel Bertran. Alfons López Tena es va disculpar per malaltia. Una sala especialment atenta va escoltar la riuada de motius per crear un estat propi segons Valdero. Va fer-ho amb un discurs econòmic però planer. També va incidir en els elements de regeneració i els mecanismes per dur-ho a terme. Limitació dels informes, limitació de dietes, llistats de quines són les empreses més contractades per la Generalitat, llistes obertes o les oficines territorials dels diputats. També va recordar que per aprovar l’estatut calien 176 diputats espanyols i no es va aconseguir. Com s’ho pensen fer ara, CiU o ERC, per aconseguir els 234 que calen per aprovar el concert econòmic?. En canvi per aconseguir la independència calen, només 68 diputats. No va demanar esforços ni riscos als assistents. Els riscos, va dir, els assumirem nosaltres, els diputats. En canvi, organitzar un referèndum sota la legalitat espanyola suposaria un risc per a tots els implicats.
Bertran va cloure l’acte parlant de l’enorme suport que havien rebut les consultes per la independència. També els motius que l’havien dut a abandonar ERC tot impulsant SI. Va dir que havia estat la millor decisió de la seva vida política ja que trobava una il•lusió enorme allà on anava. “Veure aquesta sala fa goig” va dir. També va recordar que Marta Ferrusola havia dit que ella era independentista però no ho veuria. En tot cas els seus nets. Bertran va demanar als assistents, entre rialles, que féssim un esforç per regalar-li a Ferrusola el seu desig i deixar-li veure la independència.
En acabar-se l’acte hi planava un dubte: quina altra força política podria fer un acte així fora de campanya electoral a Can Felipa?. O cap o ben poques.




1 comentari: