dissabte, 23 de gener del 2010

88. Tarragona, l'abocador nuclear d'Espanya

1) A l’estat espanyol n’hi ha 8 centrals nuclears. Tres són a la demarcació de Tarragona. Una proporció molt alta per un territori molt petit. A més hi ha situada la petroquímica del Tarragonès.
2) El ministre d’indústria, J. Montilla, el mateix que va provocar el tancament de TV3 al País Valencià, va decidir que calia un cementiri nuclear a l’estat espanyol.
3) El Parlament de Catalunya va pronunciar-se contra la instal•lació de cap cementiri nuclear.
4) CiU ha fet explícit que és a favor de l’energia nuclear i el seu alcalde a Ascó es presentarà com a candidat a acollir el cementiri.
5) ICV demana que CiU aturi el seu batlle però obvia que la decisió és conjunta del govern local on també hi ha el PSOE.
6) L’estat espanyol, per variar té tot el poder de decisió. El Parlament de Catalunya, també per variar, no hi té res a dir. Com a mínim caldria que la Generalitat tingués dret a vetar tal decisió. Ni això.



Castigar encara més la zona de Tarragona convertint-la en un deixalleria nuclear del sud d’Europa és un fet cruel. Evitar-ho no és només qüestió de la gent de Tarragona, ho és de tots els catalans. Catalunya ha acollit 4 centrals nuclears. A Andalusia no hi ha ni una sola central nuclear. És una broma macabra del PSOE amb la connivència/ambigüitat de CiU. Catalunya no és l’abocador nuclear d’Espanya. Manifestació demà.

2 comentaris:

  1. CiU tb ha dit que en cas que l'alcalde d'Acó tiri endavant la proposta el suspendrà de militància a ell i a tots els regidors. En aquest cas concret, encara no s'han portat malament. I sí, com expliques, un cop més des d'aquí no podem decidir res. Del tot lamentable.

    ResponElimina
  2. Sí, CiU ha canviat d'opinió els darres dies després de callar durant setmanes. Malgrat això el govern d'Ascó és de CiU (amb un regidor del PSOE).
    Encara CiU està tenint certa dignitat comparat amb el PSOE que argumenta l'"autonomia municipal" ara i davant dels referèndums va ordenar votar no. A més un abocador nuclear va més enllà d'un municipi.
    Malgrat tot si hi ha abocador serà pq un govern de CiU ho proposi. I CiU recolza l'energia nuclear, ergo els abocadors nuclears.

    ResponElimina