diumenge, 3 de gener del 2010

65. L'unionisme espanyolista està "depurant" Euskadi

1) Primer fou modificar el mapa del temps. Es va tractar d’ampliar-lo a zones colindants a la comunitat autònoma incloent-hi les que no parlesin basc. Fets i no paraules.
2) Després l’acomiadament de Gabriel Ezkurdia, col.laborador a ETB2, per no condemnar explicitament les accions d’ETA. Fets.
3) A l’estiu va arribar una ofensiva digna de les SS contra tota propaganda oposada al régim unionista espanyol: l’ertzaina ha retirat un 97 % de pancartes i pintades independentistes. L’operació “Tolerància zero” ha arribat a intervenir en un homenatge a un afusellat del franquisme i ordenar la retirada d’una ikurrinya...i una bandera republicana espanyola. Aquest darrer fet és especialment greu donat que el PSOE va lluitar sota aquesta bandera a la guerra del 1936...i tenia com a bandera enemiga la que ara defensen els seus descendents. Més fets.
4) L’octubre la policia espanyola detenia per enésima vegada l’antiga direcció de Batasuna. El tractament informatiu d’ETB no va agradar al PSOE basc: destitució de 2 directores d’informatius que feia anys que treballaven a la tv basca. Una tercera va dimitir farta de les pressions del PSOE a la televisió. Fets.
5) Una setmana després el govern autonomista presentava els nous decrets curriculars on imposa que el castellà estigui al mateix nivell que el basc i suprimeix l’efecte anivellador de l’’escolarització, elimina el basc com a llengua vehicular, extermina el que anomena “adoctrinament nacionalista” i prohibeix l’us del terme Euskal Herria que substitueix pel de Comunidad Autónoma Vasca o, a molt estirar, Euskadi. Fets.
6) Fa uns dies el govern autònom del PSOE obligava als ertzaines a retirar-se l’ikurrinya de l’uniforme. Fets.
7) I el passat 16 de novembre el PP i el PSOE acordaven implorar al govern estatal que la volta ciclista passés per territori basc.
8) No satisfets, els unionistes incontinents encara s’agenollaven implorant que la selecció estatal de futbol faci un “bolo” per terres basques. Quan Aralar va accedir a canvi que jugués contra la selecció basca, el front nacionalista espanyol va negar-se en rodó.
9) El 6 de desembre, per primer cop, a la història un lehendakari anava a l’homenatge a la constitució espanyola que no fou aprovada a Euskadi. Per primer cop també s'ha emés el missatge anual del rei espanyol, un personatge que és refusat de forma ostensible per la majoria de la població.
10) Paral.lelament s’han suprimit les delegacions que el govern basc tenia a l’exterior.

El PP encara no té prou i aquest desembre ha exigit modificar l’escut històric d’Euskadi titllant-lo d’”annexionista” en plena deriva espanyolista. Aquestes són les gestions del govern ultra-espanyolista del PSOE que s’anomena “no-nacionalista”. Davant de tot això hom es pregunta moltes coses:
- que hauria passat si el PSOE governés en solitari a Catalunya o amb el suport del PP.
- Veient l’onada espanyolista que sacseja Euskadi s’ha de reconèixer que ERC ha aturat l’embranzida identitaria del PSOE. I no ens enganyem PSOE és PSOE. PSE-EE o PSC són marques d’un sol partit. La pregunta és: era imprescindible que aquest partit espanyolista governés la Generalitat ?.
- Com, el PP i el PSOE, encara poden dir-se “constitucionalistes” i per quin motiu no se’ls defineix d’una vegada com unionistes o espanyolistes. Si no guanyem la batalla de les paraules perdrem la de les idees.
- S’acusa a alguns independentistes de no tenir ideologia. Qui la té?. El PSOE o el PP?. Des que van aconseguir el govern basc no han pres ni una mesura social. Totes, com s’ha vist, són en clau nacional.
- De què ha servit la lluita intestina entre EAJ/PNV i Batasuna posterior a Lizarra Garazi?.
Una darrera dada, totes aquestes mesures sense cap consens les han pres dos partits que governen en contra de bona part de la seva societat i gràcies a dues argúcies: la llei de partits que prohibeix la tercera força política i el sistema electoral que atorga el mateix nombre de diputats a Àlaba amb 300.000 persones que a Guipúscoa amb 1.130.000.
El PP i el PSOE van sumar 464.000 vots mentre EAJ/PNV, Aralar i EA en sumaven 499.000. Sense afegir-hi els 150.000 que acostuma a obtenir Batasuna és evident que els unionistes són una minoria i que les eleccions foren adulterades. Però ni això els atura. Tampoc que només els hagi votat un 26 % del cens. Ells van a la seva. Com Franco. A imposar la llengua que ell volia, la bandera que ell brandava, la selecció que ell defensava...i com ell no se’n sortiran. Just fa uns dies s’ha sabut que un 70 % de la població d’Euskadi és en contra del govern del PSOE amb el suport del PP.

5 comentaris:

  1. PSOE i PP són dos partits nacionalistes espanyols que comparteixen la concpeció centralista i excloent de l'Estat. Per sort, sembla que aquí a Catalunya no sumaran mai en unes eleccions catalanes. Si ho fessin, és evident que pactarien.

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord. El problema és que el PSOE a Catalunya fa veure que és un enemic aferrisat del PP. I la gent s'ho creu. I només ho fa veure perque no sumen.

    ResponElimina
  3. Jordi:

    El 6 de desembre, per primer cop, a la història un lehendakari anava a l’homenatge a la constitució espanyola que no fou aprovada a Euskadi

    ¿Como que no? Eso es una falsedad a sabiendas. ¿Cuántos votos obtuvo a favor y cuántos en contra? ¿O crees, como el PP en el caso del Estatut, que es lo mismo abstenerse que votar no?

    era imprescindible que aquest partit espanyolista governés la Generalitat ?.

    ¿Crees que para presidir la Generalitat hace falta ser nacionalista o independentista? Espero que no, espero que creas que lo único que hace falta es tener la mayoría del Parlament; la otra postura no es otra cosa que fascismo.

    S’acusa a alguns independentistes de no tenir ideologia. Qui la té?. El PSOE o el PP?.

    Aparte de ser un "Y tú más" que no añade nada al debate, pegas grandes lanzadas a moro muerto. Los independentistas, como todos los que ponen el sentimiento nacional por encima de las condiciones materiales, no es otra cosa que rancio derechismo.

    Ells van a la seva. Com Franco

    Es normal que insulte quien se queda sin argumentos.

    ResponElimina
  4. Benvolgut anònim,
    Donar la cara és signe de valentia.
    L'anonimat sovint serveix per amagar-se,i és millor, sempre, donar la cara.
    Dit això mercés per prendre't la molèstia de rebatre els meus arguments.

    1)La majoria de la població basca NO vol un lehendakari celebrant la constitució. De fet ni tant sols va aprovar aquest text. Una part gens negligible dels votants no va abstindre's per gust: els hi van prohibir votar!.
    2)No usem MAI en va el terme feixisme. Representa massa dolor. No crec que per a presidir la Generalitat calgui ser nacionalista (català) tens tota la raó. Crec, però, que era prescindible que un partit independentista donés la presidència a un partit nacionalista (espanyol).
    3) Aquí, si m'ho permets, rellisques. Si l'independentisme és dretà tota la població espanyola és de dretes...i rancia. No conec pas cap espanyol que no vulgui la independència d'Espanya, ergo, tots són independentistes.
    4) No insulto pas. Evidencio una realitat. Quina bandera intenten imposar PP-PSOE?. La mateixa que Franco. I quin projecte nacional?. Espanya, com Franco. I quina llengua?. El castellà, com Franco. Com diu el nostre president, fets i no paraules.

    ResponElimina
  5. Aquest article ha estat reproduït també a:

    http://www.radiocatalunya.ca/noticia/lunionisme-espanyolista-depura-el-pais-basc

    ResponElimina