dilluns, 11 de gener del 2010

75. Saura financia Iniciativa ... des del govern

És relativament conegut que les fundacions dels partits polítics sovint es dediquen a organitzar petites activitats amb l’objectiu principal de servir com a justificació per a rebre subvencions públiques. Posteriorment aquestes subvencions es deriven als partits. Serveixen per a finançar les grans activitats d’aquests. Els partits no generen prou recursos per a finançar-se, per això recorren a sistemes com aquest. Quan es desvetlla algun cas poc digerible socialment com el de la fundació de CDC rebent recursos del Palau de la Música o la del PSOE de Caixa Catalunya (presidida per N. Serra) llavors la partitocràcia simula propòsit d’esmena. La llei de finançament de partits sempre surt a la llum. Dies després una fumarada i tot oblidat.

Tal i com informa l’associació Reagrupament en base a una informació del Diari de Girona s’ha sabut que el conseller J. Saura va repartir les subvencions a les fundacions dels partits de forma peculiar. Més de la meitat dels recursos destinats, un 54 %, els va regalar a fundacions de la seva formació (Iniciativa per Catalunya Verda- Esquerra Unida i Alternativa). Suposem que el criteri utilitzat era el de la llargària del nom. Com més llarg té el nom un partit més subvencions. No serà en base a la representativitat doncs ICV representa menys del 5 % del cens. I això no és tot, el mateix diari gironí explica que Convergència ha rebut 7.000 € per “revisar la memòria” o UDC una quantitat similar per “llacunes de la memòria històrica”.
Regeneració democràtica significa que els partits tendeixin a l’auto finançament, les seves fundacions no rebin cap subvenció pública i s’acabi amb aquest sistema corcat de dalt a baix. És bastant preocupant que la meitat de la població no voti a cap d’aquests partits però en canvi hagi de finançar les seves activitats.

6 comentaris:

  1. La comèdia de les fundacions la practiquen tots. Una nova forma de finançar-se a costa dels nostres impostos. Realment, tens un blog amb uns articles genials. Si tinguessis temps per a fer una mica de "màrqueting" (seguidors, llistes...) estic convençut que arribaria a més gent i tots trobarien molt interessant el que hi escrius.

    ResponElimina
  2. M'aclapara el teu comentari. Moltíssimes gràcies, de debò.
    El tema del seguidors o les llistes realment no els conec.
    Sobre el tema de les fundacions s'hauria de denunciar, no per aquest cas sino en general. Tot arribarà. Que es financiïn amb diners dels militants. Seria el més lògic i ètic.

    ResponElimina
  3. Rectifico ja he aprés, o crec haver-ho fet, el tema de les llistes i els seguidors. Mercès per les dues idees!.

    ResponElimina
  4. Hola! Veig que ja te n'has sortit, sí! Ja tens un seguidor més! Ara només cal que, mica en mica, et vagis fent seguidor d'altres blogs (a més t'apareixerà al teu Panell cada actualització del blog del que siguis seguidor) per estendre la teva influència. Ja veuràs com tindràs més visites!

    ResponElimina
  5. OK. Gràcies altre cop. El tema dels seguidors entenc que només apareixen els qui tenen els blogs a google (blogspot) però no, per exemple, els qui tenen un a Vilaweb o fan un RSS.
    De tota manera entenc que aquest blog és dirigit a un públic bastant especial i no al públic en general. Penso que les persones interessades, realment, són quantitativament poques. Un públic molt reduit però de molta qualitat això sí!.

    ResponElimina
  6. No pensis que ha de ser un públic tan reduit. Estic segur que el veuria molta més gent de la que creus. Només cal que et vagis fent seguidor dels que creus que et podrien seguir més o hi deixis algun comentari interessant (si hi ha temps) i els visitants incrementaran, segur!
    Es pot fer seguidor teu qualsevol persona, només cal que tingui un mail. També deixa aquesta opció.

    ResponElimina