dilluns, 25 de gener del 2010

90. La unitat del jovent independentista a Manresa


Dissabte 23 de gener es presentava a Manresa Jovent de l’Esquerra Independentista (JEI) que unifica les assemblees locals de Maulets i la CAJEI. La capital del Bages, doncs, és la primera en tenir un moviment unificat de joves de l’independentisme rupturista.

És una bona notícia i va més enllà de l’àmbit local. La unitat entre Maulets, amb una forta implantació al País Valencià, i la CAJEI, amb 40 assemblees principalment al Principat, suposaria una embranzida important d’aquest sector de l’independentisme ja que són bastant complementaris. Per exemple; Maulets té seccions a Catalunya Nord i les Balears on la CAJEI no existeix i en canvi la CAJEI s’ha implantat en pocs anys a moltes poblacions del Principat.
Cal fer notar que ambdues organitzacions tenen idearis gairebé idèntics però venen de procedències diferents. De moment la seva unitat d’acció, els darrers anys, ja ha suposat un salt qualitatiu per a l’anomenada “Esquerra Independentista”. Així és com s’anomena aquest sector rupturista i d’extrema esquerra independentista. En tot cas sempre és bo que l’independentisme, del caire que sigui, superi el seu fraccionament. No hi sobra ningú.

2 comentaris:

  1. Que hi hagi aquesta unitat d'acció en aquest sector de l'independentisme és molt important. Només treballant plegats aconseguirem esdevenir Estat. A veure quin és el camí que emprenen ara.

    ResponElimina
  2. Com deia Toni Strubell en un article recent: "Unitat, unitat, unitat".

    ResponElimina