dissabte, 2 de gener del 2010

64. Reforma fiscal indiscriminada i anti-social

Amb l'entrada del nou any s'implanten noves mesures fiscals. Els barcelonins tenim la immensa sort de ser governats per tots els costats pel PSOE. A nivell estatal, autonòmic i local. Resultat: una forta pujada d'impostos indiscriminada. Pujen els impostos i a tots per igual tant és si guanyes molt o poc, si tens molt o res. A grans trets:
Mesures tributàries de l'estat espanyol (governat pel PSOE) que afecten a tots:
- Desapareix la deducció dels 400 € = ens pujen els impostos a tots 400 €
- Augmenta la tributació sobre els estalvis del 18 % al 19 %. Quan va entrar el PSOE era al 15 %. Això vol dir que si tens uns interessos de 100 € a l'any una cinquena part se'ls queda l'estat.
- Augmenta l'IVA del 16 % al 18 % i del 7% al 8 %. Aquest impost afecta a tothom.
Mesures tributàries de l'estat espanyol (governat pel PSOE) que afecten a pocs:
El govern espanyol ha pres una mesura bona: la fi de la llei Beckham. Ara els esportistes d'alt nivell passen a tributar del 24 % al 43 %. Tots?. No, només els que es fitxin a partir del 2010. Potser per aquest motiu el R. Madrid va fitxar tant aquest estiu?. Cristiano Ronaldo o Messi, per exemple, continuaran tributant al 24 %.
Un altre detall és que mentre els tributs sobre els estalvis pagaran un 19 % els de les SICAV (Societats d'Inversió Variable) on les persones més riques inverteixen tributaran al....1 %!!. Potser per aquest motiu l'any 1985 hi havia 1000 milions invertits en SICAV i ara són 25 vegades més.
Mesures tarifàries de l'estat espanyol (governat pel PSOE) que afecten a tots:
Pujar les tarifes dels oligopolis estatals és una segona manera d'augmentar els impostos. El govern del PSOE no s'hi ha pogut estar. Si partim de la base que la inflació de 2009 serà de 0,9 % un augment de les tarifes del 0,9 % suposaria no pujar impostos. Doncs no serà així:
Augment de la llum: 2,6 %
Augment de l'aigua: 2 %
Augment dels trens:
Mitjana distància: 4 %
Rodalies:  6 % !!!!!!!!!!
El cas de Rodalies (el servei de trens que ens han transferit...sense les vies ni estacions!!) és especialment escandalós doncs, com tothom sap, és el mitjà de transport dels rics i poderosos. A aquests són als qui el PSOE els hi puja un 6 %.
Mesures tributàries de la Generalitat de Catalunya (governada pel PSOE) que afecten a tots:
Cap. Aquesta autonomia de fireta no té competències fiscals en gairebé res.
Mesures tributàries de l'ajuntament de Barcelona (governat pel PSOE) que afecten a tots:
Només dos exemples partint de la mateix base que pujar un 0,9 % hagués estat no pujar impostos:
- el Metro de Barcelona (el més car de tot l'estat) s'apuja un 3,7 % pel que fa al bitllet senzill i un 2 % la T10, és a dir 4 vegades la inflació en el primer cas i el doble en el segon. Reiterar que el metro és també el transport dels rics.
- l'IBI de la ciutat comtal augmenta un 8,5 %.

I on aniran aquests diners? Doncs serviran per finançar la casa reial, un exèrcit poc útil, una missió militar a Afganistan que el govern del PSOE ha més que doblat en contingents i armament, una selecció de futbol que pugui ofrenar noves glòries a Espanya, un Institut Cervantes que paguem entre tots (i el PSOE li ha doblat el pressupost) i només promou el castellà, i un llarg etcétera de projectes nacionalistes espanyols com la propaganda per la presidència semestral de la UE.
Una darrera dada: els pressupostos de l'estat espanyol foren aprovats amb el suport d'ERC a canvi d'una inversió de 20 milions d'€. Només el fitxatge d'Ibrahimovic pel Barça va costar 60 milions d'€.
Espanya manlleva cada any 22.000 milions d'€ a Catalunya. Amb una part d'aquests diners no hauria calgut aquesta pujada d'impostos. A més Catalunya podria determinar en què ho vol gastar. La independència ja no és només necessària. És urgent. Aquest panorama és certament una mica desolador però hi ha una part positiva. Al novembre hi ha eleccions. Unes eleccions on es pot començar foragitar el PSOE del govern. Unes eleccions on, esperem, hi haurà una opció independentista que no pacti amb el PSOE les engrunes d'un pastís que paguem nosaltres i es menjen ells.

2 comentaris:

  1. Jordi,en fas un resum molt entenedor.Tot això ho trobo més que escandalós. Aquestes dades m'ofenen i la meva indignació no para de créixer. Amb el teu permís, el penjo al Twitter.
    Gràcies,

    ResponElimina
  2. Encantat. Com més difonem la realitat més persones s'afegiran per poder canviar-la.

    ResponElimina