diumenge, 15 de maig del 2011

468. L’etern apropament entre Maulets i CAJEI

El 15 d’abril Maulets i CAJEI celebraven un acte conjunt a València sota el lema ‘Unint-nos fem el camí’. El dia següent a Llíria aplegaven, altre cop junts, unes 300 persones. De fet ambdues organitzacions han actuat com una de sola en els diferents actes del 25 d’abril d’enguany per primera vegada. No és una novetat, però, la col•laboració entre Maulets i CAJEI. A les respectives assemblees, de del llunyà 2007, han apostat reiteradament per bastir la unitat d’acció cap a un sol referent juvenil. Fins i tot a Manresa actuen com una sola organització, JEI.
El que resulta sorprenent són els anys que estan necessitant dues organitzacions bessones per arribar a un acord que vagi més enllà d’una unitat d’acció tant positiva com insuficient. Tant Maulets com CAJEI tenen estructures assembleàries que defugen les direccions habituals sempre reticents a perdre quotes de poder. Tampoc es pot argumentar que vinguin de tradicions polítiques diferents. Cal no oblidar que si bé Maulets prové del sector PSAN va unificar-se amb JIR que provenia del sector IPC; per la seva part CAJEI va néixer propera a Endavant que, precisament es fonamentava en la unitat d’acció de sectors provinents també dels sectors esmentats. Ni tant sols hi ha un argument ideològic car llegir els textos dels dos grups fa difícil trobar-hi diferències i Maulets fa temps va acceptar la demanda de CAJEI d’apostar pel “comunisme”.
Tot plegat fa de mal entendre com dos grups idèntics duguin mitja dècada d’apropament i negociacions internes però siguin incapaços de renunciar a les sigles respectives.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada