dilluns, 31 de gener del 2011

405. Sinn Féin camí de doblar els seus resultats

Aquest cap de setmana Ógra Shinn Féin ha celebrat el seu congrés nacional. Els joves del SF escollien la combativa Derry (Doire en gaèlic) com a escenari. El clima era d'una certa eufòria. El Sinn Féin, històric partit que defensa la reunificació de la nació irlandesa, podria doblar els seus resultats segons una enquesta de l’Irish Times. El SF té el seu feu a l’Irlanda ocupada, o Irlanda del Nord, però compta amb 4 escons mal Dáil Eireann. Aquestos foren el producte d’aconseguir un 8 % l’any 2007.

SF ha criticat durament la gestió del Fianna Fáil (aliat de Convergència a Europa) i ara podria aconseguir un 15 % dels vots amb una campanya on denuncia els gestors del govern com a traïdors i com a ineptes.  Gerry Adams, tot i residir a Irlanda del Nord, ha anunciat la seva intenció de presentar-se com a candidat a un escó al parlament dels 26 comtats. El seu programa té com a punt cabdal la reunificació per vies pacífiques.

2 comentaris:

  1. Precisament estic apunt de fer un article al bloc de l'Ara sobre la politica a Irlanda. Deu ni do la colla d'ineptes que tenim al govern aqui!

    ResponElimina
  2. Doncs tindràs feina !.
    Potser és hora de començar a parlar clar com fa el SF i anomenar traidors i còmplices.

    ResponElimina