dissabte, 22 de gener del 2011

401. Els espanyols en direcció contrària a la Unió Europea

Que l’estat espanyol promou el monolingüisme és un fet poc discutible. El promou a les forces armades, cossos diplomàtics, entre els funcionaris de l’estat o al propi parlament. Allà, per exemple, és vetat prohibir altre llengua que la castellana. L’estat espanyol és a les antípodes de, per exemple, Suïssa.
A aquest escenari hi hem d’afegir l’ofensiva dels tribunals com la recent sentència sobre immersió. En canvi la Unió Europea va en direcció contrària. En aquest sentit s’han manifestat el Consell de Ministres de la UE que el desembre ha aprovat el “pla de treball de cultura 2011-2014”. Un dels eixos del nou pla és, literalment, la “promoció del multilingüisme”. Dies després, a Brugge (Flandes) es van reunir els ministres d’educació de a UE ampliada a 33 estats. Una de les mesures que van aprovar va ser apostar pels coneixements lingüístics com a vector per a trobar treball. Se suposa que el representant espanyol no era a la reunió donada la nul•la capacitat multilingüe dels elements que conformen el govern espanyol. De fet són una mostra de la incapacitat dels espanyols per aprendre cap llengua que no sigui la castellana.

3 comentaris:

  1. Els espanyols encara tenen aquella visió en què el seu idioma és el més útil per a moure's pel món. És patètic veure el ZP somrient a les reunions internacionals sense saber que dir-hi.

    ResponElimina
  2. No és que siguin incapaços d'aprendre, senzillament ni s'hi posen. Semblen al·lèrgics a tota manifestació diferent a la castellana. Tenen un problema. Així els hi va.

    ResponElimina
  3. Ricard: Sí, és una vergonya veure un president monolíngüe. De fet, a Europa, és una excepció d'analfabetisme presidencial.
    Albert: A la llarga aquest problema els passarà factura. Van contra el futur.

    ResponElimina