diumenge, 16 de gener del 2011

398. Vacances en pau: acollida d’infants saharauis als Països Catalans

Aquesta és una iniciativa per treure’s el barret. Cada any s’organitza des de les entitats solidàries amb el poble saharaui. Es tracta d’un programa pel que una família acull un infant refugiat entre juliol i, com a màxim, quinze de setembre.

Al País Valencià el va realitzar la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharauí del País Valencià, amb el suport de la conselleria de benestar de la Generalitat i, com cada any, es va fer un Encontre de xiquets/es saharauis.
A les Illes Balears ho va coordinar l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, que des de l’any 2008 realitza un torneig de futbol i una manifestació amb el lema “El Sàhara per als sahrauís. Independència!” a Palma de Mallorca.
A Catalunya fou l’Associació d’Amics del Poble Saharaui qui es va volcar en la iniciativa. Hi van ser acollits 700 infants i l’ACAPS va editar un extens estudi on explicava el projecte. Fets com aquests demostren com és el nostre poble i per això cal felicitar els qui fan una feina tant callada com admirable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada