divendres, 19 de febrer del 2010

118. Independentistes també a Iniciativa

El 20 de febrer se celebra la convenció sobre el fet nacional convocada per Iniciativa per Catalunya Verds. Segons alguns mitjans representa l’ala sobiranista d’ICV però hi intervindran també el màxims dirigents de la formació Joan Herrera i Joan Saura. La trobada pretén actualitzar el posicionament nacional i l’organitza Àmbit Fet Nacional que aplega els militants més sensibilitzats en aquest tema.

Com a bon signe d’obertura hi ha convidats Jordi Porta (Òmnium), Mònica Sabata (PDD) o l’exdirigent de la Crida Jordi Sànchez. Els debats es dividiran en 4 tallers:
- Catalunya-nació dins Europa
- Llengua i nació
- Sobirania i dret d’autodeterminació
- Autogovern i model d’estat

ICV actua sovint som una pota més del PSOE però alhora manté posicionaments més ferms que els socialistes en la qüestió nacional. En especial pel que respecta a la qüestió de l’autodeterminació. No es pot negligir, per exemple, el paper que ha tingut la seva marca municipal Entesa pel Progrés Municipal. És important que hi ha una part dels militants de la formació que aposten cada cop amb més força per una solució independentista davant l’entelèquia federalista de la línia oficial. Personalitzant-ho és d’agrair el paper, per exemple, de Raül Romeva. La seva tasca com a eurodiputat ha estat notable i els seus posicionaments força clars. Romeva és un dels promotors de la convenció o també va participar en les consultes independentistes del passat 13 de desembre votant sí.
Hi ha qui diu que els independentistes som 4 gats barallats. El cert, però, és que som molts més, possiblement majoria, i ja hi ha sectors independentistes, més o menys organitzats i potents, a tots els partits catalans. Els unionistes van quedant arraconats al PPSOE.

4 comentaris:

  1. Quanta més força sumi l'independentisme, independentment dels partits des d'on es faci, és positiu. A veure què en surt d'aquesta trobada!

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord. Això és la transversalitat de l'independentisme.

    ResponElimina
  3. Més en aquesta línia:
    De les aportacions a la Plataforma Sant Quirze Decideix, la secció local d'ICV, a l'oposició, ha fet una aportació de 300€ mentre que la secció local de CiU (que compta amb l'alcaldia i amb 5 regidors, 3 amb dedicació total) no ha donat ni un €. Els militants d'ERC, per la seva banda, han fet una aportació de 613€. I avui mateix surt la publicació independentista al blog d'en Raül Romeva... alguna cosa es mou dins de les bases d'ICV!

    ResponElimina
  4. Mireu aquesta entrada del blog d'en Raül Romeva i el debat que ha generat:

    http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/159818

    Això va de bó.

    ResponElimina