dimecres, 10 de febrer del 2010

109. L'encert d'algunes subvencions de la Generalitat

La vicepresidència de la Generalitat (ERC) va aprovar durant l'any 2009 subvencions per valor d'1.094.450 euros per promocionar el català a la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, Andorra i el País Valencià.
Principalment ho ha destinat a la fantàstica tasca de l'Associació d'Amics de la Bressola, que ensenya el català a la Catalunya Nord, amb 625.800 euros. La resta de la partida nord-catalana han anat a l'Associació per l'Ensenyament del Català (63.000 euros), Òmnium Cultural –Catalunya Nord(27.000), Associació d'Amics de l'Escola Comte Guifré (18.000), Centre Cultural Català Casal Jaume I de Perpinyà (12.000) i El Trabucaire Editorial (6.000). Pel que fa a Andorra s’han destinat uns 32.000 € i a la Institució Cultural de la Franja de Ponent ha estat subvencionada amb 20.000 euros. Finalment el capítol valencià s’ha centrat en la tasca enorme de la Fundació Escola Valenciana. Cal felicitar sincerament aquestes subvencions a entitats que, a voltes en un entorn hostil, sí defensen una llengua, la nostra, amenaçada i que malda per sobreviure. No han faltat però els espanyolistes demagogs de sempre dient que Catalunya no s’hauria de gastar tants diners en promocionar la seva llengua fora de la comunitat autònoma. De ben segur que es fora de la comunitat però és dins de la nostra nació i la Generalitat fa molt bé de tenir-ho present. Els demagogs, en canvi, callen sobre quant es gasta l’institut Cervantes. Hi tornarem.

2 comentaris:

  1. La taca que realitzen totes aquestes entitats és encomiable. Especialment apreci sento cap a La Bressola. Els obstacles als quals han estat sotmesos (com tots ells, però és que el jacobinisme de l'Estat francès és encara més brutal) són propis de genocides culturals.

    ResponElimina
  2. Això encara li don més valor a les subvencions.

    ResponElimina