dilluns, 1 de març del 2010

127. Toros: Gandhi i les Canàries

Avui comencen les sessions per debatre, al parlament, l’abolició de l’abominable espectacle de les curses de braus. En un dia com avui cal recordar la frase de Gandhi: “La grandesa d’una nació i el seu progrés moral poden jutjar-se de la manera en que els animals són tractats”.

Catalunya té la oportunitat de sortir del fossar moral en que l’ha situat aquesta tradició coneguda com la “fiesta nacional de España”. Fer-ho no suposa cap fet revolucionari com ens han volgut creure PP i PSOE. Aquests mateixos partits no van tenir cap problema en abolir les corrides a les Illes Canàries. Canàries va prohibir els toros el 1991. Ras i curt. Des de llavors no s’hi celebren les “corridas” que tan delecten als senyors D. Pérez (PSOE) i D. Sirera (PP).
I segons PSOE i PP els qui volen prohibir els toros a Catalunya només ho fan per atacar Espanya. Poden ser més demagogs?. O és que no coneixen ni la seva pròpia història ?.
El PSOE i el PP no defensen els toros perquè els hi agradin, ni per la seva dubtosa catalanitat; les defensen per que així creuen defensar l’espanyolitat de Catalunya. La resta, en el fons, no els hi importa. En canvi ningú, encara, ha explicat el posicionament ambigu de CiU. Possiblement és que no tingui explicació.

2 comentaris:

  1. La posició ambígua de CiU segueix la línia històrica d'aquesta formació: la de voler pescar a totes les aigües. Temen, igual que els socialistes, perdre votants amb una qüestió com aquesta. Ara bé, crec que en perdran més si no es posicionen clarament en contra d'aquesta tortura.

    ResponElimina
  2. Hi ha temes on poden ser ambigu però aquest no admet cap ambiguitat. I el seu silenci és inquietant.

    ResponElimina