dimecres, 3 de març del 2010

129. Més consideracions sobre les consultes populars del 28F

* Les sinergies que s’han obert entre els milers de voluntaris han forjat una xarxa de complicitats que serà la base del futur exèrcit pacífic que alliberarà Catalunya.



* La distribució territorial de les consultes amb, per exemple, el 44 % de participació a Xerta, demostra que el Principat és un país cohesionat i això és un potencial notable.


* Després de mitja dècada anant a remolc dels debats artificials de l’unionisme (estatut, immersió lingüística, ...) ara és l’independentisme el qui lidera el debat polític i és l’unionisme el que es veu obligat a callar o a respondre. Dur la iniciativa, en política, diuen que és el primer pas per vèncer.


* L’estat ha reculat. Les consultes no només s’han fet sinó que alguns ajuntaments han deixat els locals. Falange i el seu alter ego, C’anos, s’han esvaït. El fiscal ha callat. Cal recordar la situació de dies abans del referèndum d’Arenys quan molta gent dubtava si Espanta permetria la consulta o hi hauria grans incidents. I cal comparar-ho amb la situació d’ahir: només han pasta 5 mesos. Com diu la cançó: “No podran res contra un poble unit, alegre i combatiu”.


Una darrera anècdota. Per la diada de 2009 parlava amb un ex regidor de CiU que titllava el referèndum d’Arenys com una provocació inútil que causaria incidents i era una pèrdua de temps. La mateixa persona du ara 3 mesos cantant les excel•lències de les consultes, s'hi ha implicat a fons, ha criticat als que no s’hi impliquen i ha definit la consulta del seu poble, el 28F, com una “jornada històrica”. Avancem o reculem?.
Afegir, també l’agraïment als i les voluntàries del 28F. Aquesta sí és la Catalunya real.

3 comentaris:

  1. Amb les Consultes és evident que només obtenim beneficis. Els que les pretenen menystenir i els catastrofistes qur veuen pegues a tot queden en evidència.

    ResponElimina