dijous, 25 de març del 2010

150. Laporta elogiat per "Le Monde"

El prestigiós diari francès, inclou un article sobre Joan Laporta. El document descriu el president del Barça, en paraules amables i explica els seus sentiments patriòtics lluny de la visió que intenta donar la premsa espanyola, tant d’Espanya com la que ho fa des de Catalunya (principalment els grups Godó i Zeta). "Le Monde" no sap si Laporta és el "Kennedy català" o el "Berlusconi català", però assegura que serà involucrat en política aquest any per defensar el dret de Catalunya per obtenir la independència

L'article acaba amb: “Ha demostrat el seu temperament fort durant set anys de presidencia del Barcelona particularment turbulents. Durant la controvèrsia, la majoria dels dirigents que l’acompanyaven han abandonat el vaixell, denunciant-lo com "autoritari" i per "opacitat" de la seva administració. Va sobreviure a una moció de confiança en 2008 i el 2009 un cas d'espionatge dins del seu propi personal, també va resistir el 2005 amb les revelacions sobre les simpaties franquistes del seu cunyat i membre del seu equip de gestió.
En el seu telèfon mòbil, té com a to de trucada de la banda sonora de Braveheart, la pel.lícula adaptada de la història de William Wallace, heroi i símbol de la independència d'Escòcia. "Podem fer-ho, despertant la consciència i mitjançant l'acció. Sense Violència".

"Le Monde" diu que Laporta podria obtenir entre el 12% o 15% i de vuit a deu membres del Parlament. Paral•lelament el diari portugués “Diario de Noticias” també descriu les propostes independentistes de Catalunya mercès al posicionament de Joan Laporta. D’això se’n diu internacionalització del conflicte català.
Davant aquests articles hom es pregunta:

- Qui ha fet més per internacionalitzar la causa nacional catalana, Laporta o els 23 anys de CiU més els 8 de tripartit?.
- Per quin motiu la premsa espanyola i la catalana no tracten Laporta amb la mateixa objectivitat?.
- Seria possible un article així, a la premsa internacional, sobre Montilla o Mas?.

2 comentaris:

  1. La resposta a la pregunta és molt fàcil. Quan es mira de forma objectiva tot el que el President Laporta ha fet, no hi ha color. El que tenim aquí a Catalunya no se'n pot dir premsa lliure.

    ResponElimina
  2. Doncs des de fa unes setmanes la premsa radicada a Catalunya està fent una ofensiva brutal contra la seva persona. Des de TV3, Cat Ràdio, RAC1, Periódico... com si fos el culpable de la nevada, de l'esfondrament del Carmel i de la corrupció rampant a Catalunya.

    ResponElimina