diumenge, 10 de juliol del 2011

499. A Suïssa: Verds i de dreta

Grunliberale o Vert’Libérale és un partit polític suís fundat l’any 2007. En pocs anys ha passat de 0 a 32 electes principalment a Zurich. Al contrari que la majoria de partits verds es situa en el centre dreta. De fet és oposat a la línia d’esquerres de Les Verts que suposadament eren transversals però han actuat com a força d’esquerres a molts països. La fagocitació de part d’Els Verds per l’antic PSUC o EU són clars exemples. A Suïssa el Les Verts compten amb 2 consellers al parlament suís. Ara tenen la competència del nou partit de centre dreta amb qui col·laboren en aspectes ambientals. A Suïssa els darrers mesos hi ha un debat intens per abandonar l’energia nuclear arran dels fets de Fukushima i el Partit Socialista han apostat també per aquesta via. De moment el govern ha decidit no renovar cap reactor.

2 comentaris:

  1. O trobo perfecte, no cal ser d'esquerres per a ser respectuós amb el medi ambient i mirar d'aplicar les energies alternatives. Com amb l'independentisme, l'ecologisme també ha estat "segrestat" per la progressia del país. Un exemple clar de posicionament en favor del medi ambient és l'actual Conseller Recorder, en la seva etapa d'alcalde de Sant Cugat va fer molt per la qualitat ambiental del poble.

    ResponElimina
  2. Has captat 100 % el missatge de l'entrada. Hi ha certs elemenst que les esquerres han segrestat impunement. Almenys al nostre país. Per cert a l'estat francès també hi ha un partit de dreta ecologista. Aquí seria tabú.

    ResponElimina