dimecres, 30 de gener del 2019

710. Els militants corsos comencen a derrotar als tribunals el fitxer de dades personals només per la dissidència políticaEl militant nacional cors Félix Benedetti va ser citat el 28 de gener a un tribunal francès. París l'inculpa de no facilitar la seva adreça fixa. Benedetti és una de les víctimes de l'acarnissament jacobí contra militants corsos que ha arribat al punt de crear, l'any 2015, el Fichier judiciaire national automatisé des auteurs d'infractions terroriste (FIJAIT). Originalment aquest fitxer, amb dades d'ADN, es va crear per controlar possibles islamistes però París l'ha derivat a un fitxer de persecució de la dissidència política corsa. Les persones incloses no poden sortir de l'estat sense avisar ni canviar de domicili encara que no tinguin cap condemna.

Alguns militants, però, es neguen a donar les seves dades personals a l'estat de forma tan arbitrària. Actualment 36 persones a l'illa estan incorporades al FIJAIT. Benedetti, proper al partit independentista Core in Fronte, ha declarat que "L'acarnissament dels tribunals reforça la meva voluntat de no acceptar l'inacceptable". En aquest sentit l'associació d'ex presos polítics
Patriotti ha convocat pel 5 de març una concentració de suport a Jean-Marc Dominici et Félix Benedetti.

I ara, per primera vegada, un jutge ha donat la raó als militants corsos. El 26 de gener va decretar que l'activista Marcu Clément, condemnat per accions armades del front d'alliberament nacional cors, no era susceptible de ser inclòs al FIJAIT. Si el cas de Benedetti, encara per determinar, té una sentència similar el moviment nacional haurà derrotat "allò inacceptable" tot creant jurisprudència: un fitxer de dades personals només per la dissidència política.
                                                              Félix Benedetti

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada