dimecres, 21 de març del 2012

536. Homenatge als antics components del Regiment Pirinenc nº1

Divendres 23 de març a les 19.00h tindrà lloc l’ homenatge als antics components del Regiment Pirinenc nº1. Aquest acte es farà a la seu del CADCI, a la Rambla Santa Mònica nº10 de Barcelona.
El Regiment Pirinenc Nº 1 de Catalunya fou l’única força militar que ha tingut la Generalitat de Catalunya d’ençà de la Guerra de Successió. Els seus components foren escollits entre joves catalanistes de diverses organitzacions i partits destacant CADCI, Estat Català, JEREC, FNEC, Nosaltres Sols!, Palestra, Partit Català Proletari. Tot i les diverses ideologies els unia l’amor a Catalunya i la passió per l’alpinisme, lluitaren una guerra a dos fronts contra el feixisme per una banda i contra la Federació Anarquista Ibérica i els estalinistes per l’altre, aprofitem aquest acte per escoltar les veus dels veterans d’aquesta unitat d’elit i les opinions dels experts
L’homenatge comptarà amb la presència de Reinald Benet de Caperà, president de l’Associació de Components del Regiment Pirinenc nº1 i els últims veterans d’aquest regiment. A més, es farà una taula rodona en la que participaran els historiadors Antonio Gascón, Jaume de Ramon, i Armand Samanet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada