dimecres, 18 de novembre del 2009

16. Cal matar per sentir plaer ?


Quan obres el web del portaveu adjunt del PSOE al parlament, D. Pérez, entre música flamenca pots llegir que ell és polític per aconseguir que “els privilegis d’alguns siguin drets per a tothom”. Però si deixem les paraules i passem als fets el diputat del PSOE resulta que fa tot el contrari del que diu. Defensa els privilegis d’uns pocs contra la voluntat de la majoria. S’escuda en la llibertat per justificar la crueltat.
Pérez va assistir a una reunió taurina a les Açores on va atacar els qui pensen que assassinar lentament un animal indefens és una barbàrie. Després va acusar els abolicionistes de “inquisidors” i va dir-los que no tenen categoria moral. El mateix diputat ha definit l’ILP (iniciativa legislativa popular) per l’abolició dels toros com una “amenaça” i ha anunciat que treballa “cos a cos” amb els assassins de toros, i l’espanyolisme ultra del PP i C’anos..
Vaig ser un dels 800 fedataris que va recollir signatures per l’abolició. Calien 50.000. Es van reunir més de 180.000. No pot ser que els privilegis, sanguinaris, d’alguns prevalguin sobre els drets de tots. Si els companys del senyor Pérez volen veure morir braus amb dolor que recullin signatures com els qui no volem que es mati, amb acarnissament, un animal. A Portugal l’espectacle taurí no acaba amb mort sinó quan 8 persones immobilitzen el brau. No cal matar.Pensem que no és qüestió de llibertat. És clar que tenim la llibertat de no anar-hi. També tenim la llibertat de tancar els ulls quan una persona pega a la seva parella. Però no volem que això passi. I les curses de braus són violència i generen violència. Cap acte humà pot ser més covard i sanguinari. Els qui ho defensen no atenen a raons. No accepten el model portuguès. Volen la mort “amb pica, banderilles i estoc”. No hi ha debat possible.
Sí que cal preguntar-se per quin motiu els partits ens demanen als ciutadans que participem en política i tomben cada ILP que s’hi presenta. També per quin motiu CiU i PSOE ara, per primer cop a la legislatura, donen llibertat de vot. Si ho fan caldria que cada diputat argumentés el sentit del seu vot. I ja de pas que facin llistes obertes per deixar-nos triar, la propera vegada, els diputats que volen sang i els qui no.
Ens trobem en aquesta afer en una mostra més de la partitocràcia, la dictadura dels partits. Però, qui de nosaltres va votar els diputats pensant en l’abolició de la mort dels toros?. Si no tenen una postura clara, CiU i PSOE podrien consultar les seves bases abans de pronunciar-se i, escoltar, per una vegada, els militants. També podrien convocar un referèndum sobre el tema. No ho faran. Motiu?. Un 82 % de la població de la comunitat autònoma de Catalunya defensa l’abolició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada