dissabte, 8 de novembre del 2014

640. El Regne del Crepuscle

El quart àlbum de Lisa Gerrard ha arribat per sorpresa. La cantant australiana semblava immersa en la gira mundial del retorn de Dead Can Dance. I sobretot en les col·laboracions en bandes sonores (en especial I, Frankestein i The Bible, ambdues de 2013 i Son of God, de 2014) amb Hans Zimmer, amb qui va triomfar a Gladiator i Black Hawk Down.


'Twilight Kingdom' és un disc de calma, amb una obscuritat dolça. No és per escoltar-lo a ple sol un migdia a un centre urbà sinó precisament a l'hora del crepuscle o amb una nit tranquil·la. No apte per a depressius/ves ni persones en estat d'ansietat. La seva sobrietat (Too far gone, per exemple) pot posar dels nervis a qui cerqui música rítmica. No és exempt de tristor (Of love undone, The veil, Neptune) però sense melangia. La veu de Gerrard està excelsa i omple un disc musicalment amb manca de nervi. Entre les col·laboracions de l'àlbum hi ha Daniel Johns, Astrid Williamson i Patrick Cassidy, amb qui Gerrard ja ha publicat treballs conjunts. També l'actor australià Russell Crowe col·labora vocalment.

Possiblement Seven seas, amb un toc de música religiosa, Adrift, la peça més en la línia de Dead Can Dance, Our kingdom came i la policròmica Estelita siguin les millors cançons d'un disc que s'ha d'entendre com un tot de música més aviat ambiental.

Més sobre Lisa Gerrard:

Dead Can Dance el 22 d’octubre a Barcelona
Una sublim Anàstasi
Dead Can Dance a Madrid i Lisboa
Entrevista a Dead Can Dance (vídeo)

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada