dimarts, 4 de desembre de 2012

573.On refugiar-se quan s'acabi el món el 21 de desembre?


Segons el calendari maia el món s'acaba el 21 de desembre d'enguany.
Doncs ha començat a còrrer que hi ha un lloc, al menys, on la vida es perpetuarà. És a Occitània i conegut en occità com Puèg Bugarag. De fet ara mateix les places de bunker a la muntanya sacra ja costen 35.000 € al mes. I no és broma. Bugarag (Bugarach en francès, al veí departament de l'Aude) ha rebut una onada de peticions i els 200 habitants fins i tot estan molestos. Les pedres de la muntanya es venen per internet a 1.500 € el kilo.
No manquen llegendes en aquest indret així com històries d'OVNIS. Per fer-ne només un tast, la muntanya rep visites sovint d'ufòlegs i a una vila dels voltants (Esperasan) fa anys que un centre ufològic recull dades de testimonis que han vist fenòmens extra terrestres al voltant del Puèg. En segon lloc, des de temps immemorial se sap que la muntanya és la porta cap a altres móns i dimensions; en concret permet accedir a un món soterrani que guardaria els arxius de l'Atlàntida. I anem a la tercera: la muntanya guarda, alhora!!, el Sant Grial i l'Arca de L'Aliança. Tot plegat ha fet que Bugarag aculli un fum de místics i esotèrics que fan que els habitants locals, més aviat prosaics, estiguin fins els nassos.
El Puèg Bugarag és geogràficament excepcional. Envoltat de valls que el fan encara més alt tot i no arribar a 1.230 metres, acaba les muntanyes de les Corbièras. La seva alçada provoca que sovint atragui bancs de núvols o broma que el fan més màgic. Geològicament és cert que és un massís ple de cavitats i galeries per on, al capvespre, mentre la broma engalana les roques, hi passa el vent. I quan el vent bufa als intestins del Puèg ressona un so que permet creure en OVNIS, el Graal i fins i tot en que la fi del món, allà, no arribarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada