dissabte, 28 d’agost del 2010

266. Racó blaugrana: oportú i encertat

A finals de juliol es posava en marxa el web Racó Blaugrana. És un nou mitjà d’informació sobre la realitat del Barça. Té una imatge prou encertada i una actualització minuciosa. A més inclou articles genèrics molt interessants com explicar d’on prové la forma “hat-trick”. També inclou vídeos. Alguns d’ells curiositats com ara com era un entrenament del Barça els anys 70 amb Rinus Michel i Joan Cruyff. En poques setmanes s’ha guanyat un bon nombre de lectors. El web recull l’esperit que el Barça no hauria d’haver perdut.

És una manera de saber la realitat del Barça, tant en futbol com en bàsquet, sense haver de recórrer als mitjans habituals. Molts d’ells, en especial els del Grup Godó, han destil•lat els darrers anys un subjectivisme aliè a la professió periodística. Sovint han justificat allò injustificable i han ignorat allò que era imprescindible de saber. Un darrer exemple fou amagar la resposta de Xavier Sala i Martín a les acusacions de la nova directiva sobre l’estat de les finances. Una directiva que ha agafat com a lema per Barça TV l’explícit “Torna la gent normal”: la gent que parla en castellà a Catalunya per respecte i per què en castellà tots ens entenem. És de suposar que fins ara la directiva del Barça era formada per gent anormal.

3 comentaris:

  1. Doncs preferia els anormals, i amb diferència! El naixement d'aquest digital ha estat una sort. Llegir la premsa esportiva tradicional fa angúnia. I sobre el tema del castellà al Congrés no en va parlar ni El 9.

    ResponElimina
  2. Certament era un espai buit i ara aquesta iniciativa l'omple. És la força d'internet.

    ResponElimina
  3. http://www.radiocatalunya.ca/noticia/raco-blau-grana-oportu-i-encertat

    ResponElimina