dimecres, 11 d’agost del 2010

257. Sea Shepherd visita Barcelona i ens convida















“Steve Irwin” és un dels 2 vaixells del moviment Sea Shepherd. Aquesta organització es dedica a protegir els animals marins de la pesca salvatge. Legalment aquesta pesca no és permesa però els estats no mouen ni un dit per a perseguir-la. Sea Sheperd va ser fundada el 1977 i els seus membres són voluntaris. Sobreviu mercès a ajudes privades. És un heroic exemple d’idealisme altruista.
Si sou a Barcelona fins el 25 d’agost podeu visitar el seu vaixell al Maremàgum, al moll dels cinemes. La visita és de franc i dura uns 20 minuts inclòs un vídeo explicatiu. La darrera acció del vaixell ha estat prop de Malta. Van localitzar una flota (no persegueixen pas els petits pescadors) que havia acorralat 800 tonyines. Eren massa joves per ser pescades i d’una espècie protegida. Van avisar per ràdio als pescadors varies vegades. Ni cas. Finalment van enviar uns submarinistes que van tallar les xarxes. La resposta dels pescadors fou esclafar-se contra l’”Steve Irwin”. A la visita podeu veure els danys. Les tonyines van fugir.


Actualment l’organització, que opta per l’acció directa amb assalts i llançament de bombes fètides (us les ensenyaran) enlloc de les accions més “suaus” de Greenpeace. Un vaixell actua a les Galàpagos i l’Irwin a l’Antàrtic. Allà fan front a les flotes japoneses que capturen balenes. Aquest darrer cas és curiós: internacionalment no es poden caçar balenes. Japó, però, té bula sota l’excusa que les captures són per a “recerca”. Cada any capturaven un miler. I el temps verbal és en passat car Sea Shepherd evita unes 400 captures anualment. Per fer-ho s’han d’enfrontar a les flotes nipones que a voltes van armades i han arribat a envestir un vaixell de SS enfonsant-lo.

Horaris de les visites: Dilluns a dijous de 15:00 a 18:00. Divendres a diumenge: 15:30 a 19:30.

2 comentaris:

  1. «Bienvenidos a Barcelona»
    Defensa de les tonyines, sí, però, sembla que els catalans no tenim aquesta sort per part seva.

    ResponElimina
  2. Cert. La pancarta deia això; però també és cert que el panell d'entrada és en 3 llengües: anglès, català i espanyol.
    La manera de que organitzacions com aquesta utilitzin el català és molt senzilla. Tenir un estat propi.

    ResponElimina