dilluns, 30 d’agost del 2010

268. Solidaritat Catalana estrena web i guanya adhesions

Solidaritat Catalana per la Independència ha estrenat fa uns dies una nova web. És fruit del treball voluntari d’alguns solidaris i suposa un salt endavant de la formació. Cada vegada més, Solidaritat s’està configurant com un partit o projecte electoral enlloc d’una coalició. Per això l’espai web propi els és fonamental. Inclou tots els apartats bàsics d’un partit amb l’apartat d’agenda on s’anuncien els actes i material en pdf.


Paral•lelament la nova formació independentista ha anat guanyant adhesions d’ampli espectre. Així s’hi ha adherit:
- l’escriptora i Creu de Sant Jordi Isabel Clara-Simó;
- membres de l’Entesa de Progrés Municipal com el seu president, Jordi Fàbrega o l’històric militant independentista Robert Ara;
- militants d’ERC de diverses contrades com ara dirigents locals de L’Eixample i Poble Nou, el propi diputat Uriel Bertrán,el catedràtic de dret constitucional Hèctor López Bofill o qui fou portaveu d’ERC a l’ajuntament de Girona, Santi Niell (després es passaria a Reagrupament),
- fins a 3 consellers nacionals de Convergència començant pel notari Alfons López Tena,aquest és un cas especialment curiós ja que és difícil marxar d’un partit que és a 2 mesos de guanyar unes eleccions,
- diversos ex militants de la JNC com Teresa Massegossa ex-regidora de Sant Feliu de Guíxols i portaveu de Guíxols Decideix
- gran part dels membres de Reagrupament que van marxar arran de la crisi de gener o es van quedar a l’oposició com Emili Valdero o Albert Pereira; així com membres de Reagrupament que van seguir a l’associació com el coordinador de Sants i nuclis del Berguedà, Alt Urgell, Baix Camp, Barcelonès Nord, Terres de l’Ebre. El darrer en incorporar-se Toni Strubell qui és una de les persones amb més prestigi pels seus esforços amb la Comissió de la Dignitat o en reivindicar el presidents Sunyol i Companys.
- persones procedents de la Coordinadora de Consultes per la Independència començant per la que fou cara visible, Anna Arqué.
I fins a 16.000 adhesions com la de l'ex secretari general d'Estat Català, I. Dot o el fundador dels Grups de Defensa de la Llengua, el sociolingüista J. Solé i Camardons. Tot plegat mentre aquest agost s’han fet presentacions del projecte a moltes comarques catalanes tot i existir llacunes evidents a la circumscripció de Lleida . A Taradell, per exemple, sense més publicitat que correus electrònics la presentació va aplegar 400 persones...en una població de 6.000 habitants. Els propers actes, entre el 30 d’agost i l’u de setembre són a Manresa (amb Laporta confirmat malgrat el que diu el cartell), Figueres, Reus i Vic.
Al vespre d'ahir es va fer públic un comunicat de SCI i Rcat on es deixa entreveure que actuaran de forma "paral·lela confluent". És un missatge una mica críptic car ja se sap que les paral·leles mai conflueixen. La premsa ha entès que significa que es presentaran per separat. Si fos així cal destacar que han explicitat que "La voluntat de les dues formacions és la de sumar, lleialment, el màxim de voluntats". El més curiós és que cap dels dos són formalment partits (Rcat una associació i SCI una coalició) i, sobretot, que no han explicitat els motius pels que és impossible la unitat. CiU i ERC ahir van anar a dormir amb un somriure als llavis. Molts independentistes, en canvi, van veure frustrades les seves il·lusions. Encara, però, ni s'han convocat eleccions. I potser queda temps. No ens hauríen de fer triar, però si ens n'obliguen ho farem.

3 comentaris:

  1. En un primer moment, he sentit decepció per la impossibilitat de configurar una candidatura única. Ara, seria interessant treballar tots plegats i, sobretot, res de retrets entre nosaltres. A qui hem de treure vots no és a aquell que pensa igual que nosaltres, sinó que cal convèncer els que votaran forces que, al nostre entendre, no aporten res al país.

    ResponElimina
  2. La claves: "res de retrets entre nosaltres". Algunes coses que s'han dit i s'han escrit les darreres setmanes fan llàstima. Qui més s'acarnissa amb els projectes independentistes són altres independentistes.
    "A qui hem de treure vots no és a aquell que pensa igual que nosaltres". Tornes a tenir raó.
    De tota manera no perdem l'esperança. Montilla avui ens ha donat un cop de mà.

    ResponElimina
  3. http://www.radiocatalunya.ca/noticia/solidaritat-catalana-guanya-cada-cop-mes-adhesions

    ResponElimina