diumenge, 8 d’agost del 2010

254. Sense por

El següent és un article que ha publicat n'Ariadna Benet de Reagrupament-Sant Martí. El publico amb la seva autorització. Conté, de forma esquematitzada, els dubtes que molts militants, anònims i desconnexes, de Reagrupament senten ara. Ha tingut, però, el valor de publicar-ho a la web local i esdevenir portaveu d'un clam dins l'associació. No tenim por d'unes primàries amb llistes obertes i volem una sola llista independentista transversal. Una sola llista i no ens valen excuses de qui va ser primer, ni de qui va fer fotocòpies, ni de submarins...
"Si Laporta no va amb Reagrupament, Reagrupament anirà amb Laporta"...
"Laporta em tindrà al seu costat"
"Nosaltres volem sumar, i Laporta és un factor que multiplica"...
"Els candidats en cada circumscripció electoral seran escollits en un procés de primàries amb llistes obertes"...En resum fets i no paraules.

No veig quin problema hi hauria d’haver per sotmetre els candidats de la llista electoral de Reagrupament Independentista novament a votació en un acte conjunt amb Solidaritat Catalana per a la constitució de les llistes electorals de la candidatura independentista que es presentaria a les properes eleccions del Parlament de Catalunya.




Entenc que hi poden haver moltes reticències al respecte, sobretot per aquells que encapçalen les llistes. També entenc que l’emergència sobtada de Solidaritat Catalana, amb un discurs idèntic al de Reagrupament, sembla una provocació gairebé intolerable sobretot davant l’arrogància mostrats envers la nostre associació. Però crec que ara cal ser generosos i conseqüents amb el nostre objectiu, la independència de Catalunya, i fer els passos necessaris per arribar-hi; que tal com ja han dit alguns, ens haurem d’empassar molts gripaus durant el camí!
Si Reagrupament té realment la força que diu tenir (en nombre d’afiliats i simpatitzants), no hauria de tenir por a posar les seves llistes a votació, ja que apel.lant al volt d’aquells que creuen en aquesta organització, seria del tot raonable pensar que molts dels actuals membres de les llistes sortissin escollits i per tant formessin part, també, de les noves llistes del partit independentista que es presenti a les eleccions.
No podem oblidar que la votació de candidats individuals per a formar part de les llistes electorals era la idea inicial de Reagrupament, la qual per raons que desconec no s’arribà a materialitzar mai, ans es va reformular, i que ara ha estat rescatada, diuen (perquè encara no sabem com), per Solidaritat Catalana. Si Reagrupament accepta el joc demostrarà una fortalesa davant els seus seguidors i la resta de l’electorat i alhora un retorn a la seva lluita per la regeneració democràtica que ara sembla que encarni el grup Solidaritat Catalana, però que recordem, fou impulsada per Reagrupament ara fa més d’un any.Voldria, des de la meva posició de membre de Reagrupament animar a la reflexió, la congruència i la valentia per sintonitzar dos projectes que, tot i tenir tarannàs diferents, en essència lluiten pel mateix, exactament el mateix: independència i regeneració democràtica. La feina de Reagrupament no haurà estat en va, malgrat pugui ser fagocitada (com alguns diuen), i cal que les negociacions s’enfoquin més a defensar la Constitució i el programa electoral que entre tots hem escrit, i definir comportaments sincrònics al sí del Parlament.

2 comentaris:

  1. Sembla que aquesta sigui l'única manera d'aconseguir la llista unitària que es busca. Ara bé, no tot és tan fàcil. Posar-se d'acord sobre el dai després o què fer al Parlament tampoc és fàcil. A veure si abans d'acabar aquest mes ja s'han posat d'acord.

    ResponElimina
  2. El que és més sorprenent és que SCI reconeix que ha adoptat el programa de RCAT. I RCAT diu que SCI li ha copiat el programa.
    Si tenen el mateix programa, ergo les mateixes idees, només és qüestió, doncs, de les llistes?.
    I si és així els 2 volen llistes obertes.
    Llavors el debat es limita de: a ca teva o a la meva.

    ResponElimina