divendres, 6 d’agost del 2010

252. Solidaritat Catalana es va presentar a Sant Martí

Més de 40 persones van assistir ahir a la presentació de Solidaritat Catalana per la Independència al districte de Sant Martí (Barcelona). Sobre els assistents dues coses: nombre notable, malgrat les dates estivals, i una presència alta de membres o ex-membres de Reagrupament. Això darrer no és d’estranyar: els mateixos que van presentar l’acte havien presentat ja fa mesos a Reagrupament.

El discurs d’E. Valdero fou clar, a voltes brillant, i sense vehemència. Ideològicament admeté que el programa és el mateix que Reagrupament. No va estendre’s en els motius per defensar la independència. Sorprenentment va incidir molt en la regeneració democràtica. Va admetre que la paternitat de les idees de SCI és en bona part de Reagrupament. Ho va fer amb un to conciliador.
Sobre la forma d’escollir les llistes va aportar noves dades. Ho farà una assemblea (4 de fet) que ni tant sols ha de ser de SCI, tindrà el nom que es vulgui dir car tindrà vocació d’escollir els candidats del moviment independentista. El procés ben senzill i sense quotes entre partits. Quatre assemblees provincials pel 4 de setembre i un acte polític a Barcelona per la diada. Elecció, possiblement, del cap de llista a part per donar-li més valor. Reserva dels darrers llocs de cada llista a personalitats que no seran votades.
Va dibuixar l’escenari, òptim, per la irrupció d’una força independentista, frontalment oposada al tripartit, i que no entrarà a cap govern que no promogui la independència. Mentrestant què?. A l’oposició els adherits decidiran que voten els diputats. Ho faran per internet. Aquest tema continua sense quedar clar. La independència i la crítica a les despeses inútils, els tractes de favor o la corrupció seran els eixos de l’acció parlamentària. Finalment va destacar que l’objectiu, en tant poc temps com queda, és entrar al parlament. La legislatura servirà per veure les febleses, si les té, de la gestió autonomista de CiU. En un exemple clar: Madrid no cedirà ni l’aeroport del Prat i en canvi exprimirà la sentència del TC retirant competències. L’escenari pot ser asfixiant si el PP, com sembla, derrota el PSOE a les estatals.
D'una part CiU incapaç de plantar cara, intentant negociar amb qui no vol, actuant "per responsabilitat" i proposant un peix al cove inviable. De l'altre el PP intentant recentralitzar l’estat. I llavors serà el 2014 que hi haurà eleccions. Llavors, possiblement, seria el moment de fer de la utopia quelcom possible.

El mateix dia es feien presentacions a St Andreu, Sarrià i Girona. Durant aquesta setmana se n’han fet a Banyoles, Igualada, Balaguer, Calafell, Figueres i Reus (amb 180 persones). Les següents són St Feliu de Guíxols, Torredembarra i Gràcia. Aquesta darrera a l'Orfeó Gracienc a les 20 hores el dia 11 d'agost.
És difícil dir si SCI és “la” proposta però tot plegat sona molt bé.

2 comentaris:

  1. El més important és la voluntat conciliadora. A veure si això finalitza en unió.

    ResponElimina
  2. El to conciliador hi era.
    Ara veurem si també hi és en les negociacions.

    ResponElimina