dilluns, 2 d’agost del 2010

248. Québec sí tria la immigració

Québec té competències en immigració. La nació nord-americana ha decidit exercir-les per preservar la seva identitat. El conseller d’afers internacionals del ministeri d’immigració ha presentat una campanya per promoure l’arribada d’immigrants llatinoamericans. El procés és fàcil. En primer lloc s’avalua el perfil amb una entrevista al candidat, el govern selecciona les persones que tot seguit fan una demanda de residència i obtenen un visat d’immigració. Posteriorment aquest es transforma en un visat de residència permanent amb els mateixos dret i deures que els autòctons. Un valor essencial en tot aquest procés és conèixer la llengua francesa. Tot plegat a anys llum de la política d’immigració al nostre país on Espanya trasllada des de Canàries milers d’immigrants sense que la Generalitat pugui dir ni piu.

3 comentaris:

  1. Amb la retallada de l'estatutet (la primera, no va caldre ni esperar a la segona), van volar els competències en aquesta matèria per la Generalitat. Una llàstima.
    Si féssim així, quí, ja sortirien els de sempre diem que som "nazis" i mil burrades més.

    ResponElimina
  2. No tenir competències en aquest tema, en plena globalització, és lamentable. A Québec, a Flandes o als Països Baixos, llocs escrupulosament democràtics, el factor de la llengua és sobrevalorat. Aquí ni existeix.
    I els de sempre, sempre diran el de sempre.

    ResponElimina
  3. Si a tu et preguntessin: què enveges del Québec?
    La millor resposta i alhora el millor resum de la situació seria: el Canadà.

    ResponElimina