diumenge, 22 de novembre del 2009

19. El suprem esclafa els supremacistes castellans


Una notícia espectacular ha passat sense pena ni glòria: El tribunal suprem espanyol ha sentenciat que els pares no poden escollir la llengua en que escolaritzen la seva mainada. Ho decideixen les autonomies.

Un pare havia posat una demanda per exigir que el seu fill estudiés en castellà. És no. Pel demandant espanyolista el gallec és un dret però no pot ser obligació. Resultat: sentència contra ell, no admissió del recurs que ha imposat i a pagar 600,00 € de costes per babau. El tribunal afirma que permetre-ho duria a un absurd on es pogués reclamar l'ensenyament en qualsevol llengua a qualsevol territori.

S'acaba aquí la via legal pels qui pretenen crear dues xarxes escolars amb el PP català a primera fila. El PP gallec preparava un decret per anular el 124/2007 que establia el 50 % de classes en gallec (abans era el 33 %) i volia donar llibertat als pares. S'haurà de guardar la proposta. Felicitats als pocs mitjans nacionals que ho han recollit: Directe.cat i Radio Catalunya.ca. Altres prefereixen autoflagelar-se abans que reconèixer quan avancem.

Cal afegir que fa només uns dies un jutge espanyol negava el dret d'una mare a acollir els seus fills a Galícia per no patir amb el gallec. Tanmateix fa només dos mesos es presentava "Galicola" una beguda de cola destinada a obtenir recursos pels moviments de defensa de la llengua galego-portuguesa a Galícia. E pur se muove.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada