dilluns, 16 de març del 2020

714. Mesures econòmiques del govern italià per la crisiA Itàlia el primer cas encomanat fou detectat el 30 de gener. A l'estat espanyol l'u de febrer. El confinament fou decretat el 9 de març a l'estat italià i el 15 del mateix mes a l'espanyol. La diferència és que el primer afectava tots els sectors menys els essencials i el segon ha deixat obert a la majoria d'empreses treballar o no. També es diferent la legislació a Itàlia. El decret salva-economia que ha estat aprovat avui inclou les segúents mesures:

- Suspensió total del pagament d'impostos per a les pimes i els autònoms. Es consideren aquestes les que facturen menys de 2 milions d'€. Aquesta suspensió afecta a l'IVA, IRPF, pagaments a compte de l'Impost de Societat i l'INPS (Seguretat Social italiana), és a dir, assegurances socials.

- Suspensió del pagament d'autònoms.

- Ajudes de 600 € a les persones que estan confinades amb fills de menys de 12 anys i per a tots els autònoms i treballadors que hagin perdut la feina


- Moratòria dels deutes i de fins a 18 mesos per a les hipoteques (que augmenten el plaç)

- 85 milions destinats a escoles per a equips tecnològics per donar suport a la formació a distància.

- Bonificació de 100 euros per a empleats, públics i privats, amb ingressos totals que no superin els 40.000 euros, que durant el període d’emergència sanitària Covid continuen treballant

- Crèdit fiscal del 60% de la quota de lloguer de març per als botiguers per limitar els efectes negatius derivats de les mesures de lluita contra Covid-19.

- Prestació de 1.000 € pel personal que està lluitant contra el virus a nivell sanitari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada