dissabte, 19 de febrer del 2011

415. Brian Eno produirà el nou àlbum de Coldplay

Brian Eno és un dels productors més reputats de la música britànica. L'antic teclista de Roxy Music és tota una institució i se'l considera l'iniciador de la música ambiental. Ha col·laborat amb molts artistes produïnt alguns dels millors discos d'U2, Depeche Mode, Talking Heads o Coldplay. També ha col·laborat amb Genesis i David Bowie fent-se famós pel seu domini dels sintetitzadors. 
Coldplay és, hores d'ara, el grup amb més potencial del món musical. Es considera que han agata el relleu dels U2 i el seu darrer àlbum "Viva la vida or death and all his friends" fou aclamat mundialment. Va vendre 9 milions de còpies. Com a curiositat part del disc fou gravat a esglèsies gòtiques de Barcelona on el grup anglès va trobar una sonoritat única al món. Entre els productors hi havia Brian Eno.
Recentment els Coldplay van anunciar que estan enllestint el nou àlbum. Encara no té títol però han fet públic que Brian Eno tornarà a repetir com a productor del disc. El grup apunta que Eno és darrera la majoria de detalls d'experimentació que van realitzar en el darrer disc.  El nou, sembla, recollirà l'esperit dels àlbums conceptuals de moda a finals dels 70 i els 80. De fet Eno és també un reconegut teoritzador sobre l'art.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada