dissabte, 25 de desembre del 2010

382. Baixen les autopistes

Qui no recorda la campanya “Catalunya lliure de peatges”. Fou protagonitzada per ERC com esquer per passar de 12 a 23 diputats. Després va passar el que va passar: no es va eliminar cap i la majoria han augmentat entre 2003 i 2010. Els arguments de CiU abans del tripartit han estat d’allò més variats: no és possible rescatar els peatges és el més comú.  Cal recordar que molts d’aquestos peatges foren per finançar unes carreteres que ja han estat pagades amb escreix. Ara, a més el PSOE i CiU han regalat 80,1 milions d'€ a les empreses concessionàries madrilenyes.

Ara, però, l’EAJ-PNV ha demostrat que sí és possible baixar les autopistes. Poc, cal dir-ho però veurem si el cas català és de rebaixa o augment. Ho ha fet mitjançant la diputació de Bizkaia que ha passat de 1,15 a 0,79 el més rebaixat i de 3,13 a 3,07 el menys. A aquesta rebaixa cal afegir que no s’aplicarà l’agument de l’IPC amb el que la rebaixa és més notable. Cal aclarir que aquestes mateixes carreteres són de franc quan abandonen territori basc i entren en territori espanyol. El dels conqueridors.

2 comentaris:

  1. Això que va fer ERC amb el tema dels peatges és quelcom que mai ningú no li perdonarà. Com a usuari habitual de l'AP7 sóc ben conscient del nivell de negoci d'aquesta via i dubto que s'elimini una font d'ingressos com aquesta.

    ResponElimina
  2. Sí, fa 7 anys molta gent, després de les eleccions, deia: "el primer que s'ha de fer és eliminar els peatges". Mai, ningú, ha engantar de manera tan clara els seus electors.

    ResponElimina