dimarts, 26 d’octubre del 2010

323. Primera prioritat, ara, derrotar el PSOE

El PSOE de Catalunya ha decidit presentar aquestes eleccions com un pols entre unionisme/independentisme. Els qui fa 4 anys parlaven d’aparcar el debat identitari i centrar-lo en la gestió volen fer a l’inrevés. Montilla insisteix sempre que pot. Ha cridat per enèsima vegada a un "combat polític de primer ordre" contra aquells que promouen l'independentisme o li donen ales amb les seves actuacions. "Som adversaris dels que volen dividir Catalunya o separar-la d'Espanya". Hom es pregunta que deuen sentir els militants d’ERC en escoltar aquestes paraules de l’home que han fet president. Almenys, però, els militants hi tenen alguna cosa a dir. La sensació és pitjor pels milers de votants que van confiar en el partit de Macià i han vist el seu vot utilitzat per fer president Montilla. Per cert, pel president Montilla, Macià era un partidari de la unitat d’Espanya. I no envermelleix en dir-ho.
En tot cas, però, hem d’agafar el repte. Si el PSOE vol combat de primer ordre, combatre l’independentisme i ser el nostre adversari ho serà. La prioritat d’aquestes eleccions ha de ser derrotar el PSOE. Això no vol dir abandonar cap altra prioritat però si tenir clara la primera. El 28 de novembre hi haurà moltes lectures però la primera ha de ser si l’home que vol combatre l’independentisme segueix sent el president d’aquest país. I si el seu partit pateix la derrota més humiliant de la seva història a unes eleccions autonòmiques.

4 comentaris:

  1. És veritat, cal treure el PSOE del poder però tinc la sensació que el mar de fons és el de la sociovergència, sobretot si al Parlament hi entrés alguna nova força independentista. Espero equivocar-me (no en l'últim supòsit).

    ResponElimina
  2. Penso que la sociovergència és, ara, innecessària. A CiU només li caldrien pactes puntuals(si li calen).
    El PSOE ja té massa poder i no guanya res i l'objectiu de CiU, el 2012, seria pactar amb el PP com ara ha fet el PNB.
    El més important per mantenir el sistema actual (torn de partits autonomistes) és fer veure que són partits diferents.

    ResponElimina
  3. Vist com actuen a can CiU, a vegades em pregunto quin dels dos és pitjor. La veritat és que tinc darrerament els meus dubtes.

    ResponElimina
  4. A CiU no estan actuant bé. Tampoc en l'atac d'avui contra Xavier Mir però ara tenim massa recents les malifetes del PSOE. A més no tenen, de moment, els nassos de dir que combatran l'independentisme. Ells usaran el mètode "anestèsia". Si els deixem.

    ResponElimina