diumenge, 5 de setembre del 2010

274. Laporta candidat

Per fi és oficial: Joan Laporta serà candidat a la presidència de la Generalitat. No és el càrrec que persegueix. Ell, i la gent que fins ara l’està seguint, es plantegen aquestes eleccions com un primer pas cap a la independència. Aconseguint una majoria al parlament que la proclami . Com va fer el 2008 Kosovo. O el parlament noruec el 1905.
Laporta ha estat escollit a unes primàries. La setmana passada corria el rumor que Solidaritat tenia 400 adherits. Ahir van votar més de 3.000 dels 6.190 que ja hi són dins. No cal santificar aquestes primàries. No hi ha hagut temps material per fer una campanya, alguns candidats sortien amb molt avantatge i els blocs han desvirtuat una mica el procés. Amb tot ha estat un exercici democràtic exemplar. Qui deia que Laporta no volia passar per una elecció prèvia?. Per cert, impressionant la foto de gent anant a votar amb la samarreta de Reagrupament.
Laporta ha rebut crítiques. Rebrà atacs salvatges. Però gent molt propera diu que enlloc d'afeblir-lo; els atacs, i com més injustificats millor, l'animen. És un candidat oportú en un moment idoni. Calia.
I no és només ell. Com a candidats des d’ahir, hi ha persones d’una vàlua notable com la gent del CCN, Strubell o López Tena que poden ser la sorpresa de les eleccions. Són lluny de la frivolitat i el populisme dels que suposadament acusen a Laporta. Ahir mateix Huguet, agradable com sempre, tornava a atacar Laporta. Novament, alguns independentistes d’equivoquen adversari. Si no ens entenem fixem-nos en qui tenim davant. No en el del costat.
És clar que hi ha independentistes que no aprecien Laporta. Potser els que són aficionats de l’Espanyol?. Per això aquestes eleccions poden ser també unes primàries per l’independentisme. El que és indubtable és que ara vivim quelcom impensable fa un any. Una eclosió després de mitja dècada de decepció de molts independentistes. Aquest poble, a vegades, sembla l’au fènix. Ja ens poden anar enterrant...que sempre tornem a volar.

2 comentaris:

  1. La majoria de persones escollides fora de Barcelona eren provinents de Reagrupament. Això demostra que la seva implantació territorial fora de la capital i voltants era molt baixa. Què més els cal per a adonar-se que la unitat de tots dos prendria una gran força?!

    ResponElimina
  2. També demostra que si la gent de Reagrupament hagués participat en aquestes eleccions les llistes haguésin estat les de Reagrupament però amb Laporta i Tena: corregides i millorades.

    ResponElimina