dijous, 29 de juliol del 2010

244. Nou atac espanyolista a una seu d’ERC ...i els Mossos, altre cop, no fan res

Un grup d’espanyolistes encapçalat pel torero E. Guillén va assaltar ahir la seu d’ERC a L’Eixample. Hi van destrossar el mobiliari i van ferir un militant independentista. Fou un atemptat premeditat, organitzat i amb clares motivacions polítiques. Un atemptat terrorista. Hores d’ara, tot i saber-se els autors els Mossos d’Esquadra no han mogut ni un dit.



No ha estat un fet aïllat. Durant les celebracions nacionalistes pel mundial grups unionistes van atacar la seu d’ERC a Sants al crit de “catalans fills de puta”, també van fer-ho a la de Lloret i la de St Vicenç dels Horts, a Caldes van manllevar la senyera de l’ajuntament i la van cremar, també hi va haver dos atacs, per part de membres de C’anos de la seu de Catalunya Ràdio.
Tampoc és un fet nou. La seu d’ERC a Sabadell fou atacada 4 vegades el 2008 per espanyolistes, la de Sant Vicenç dels Horts va arribar a ser cremada per unionistes el 2007 i el març d’aquest any també ha estat atacada la seu de Sant Fruitós del Bages. S’hi va trencar el vidre i pintar “Això és Espanya” amb una creu cèltica. El 2002 foren cremades la de St Feliu de Llobregat i L’Hospitalet. A la de St Quirze van llençar-hi pedres. I no només Esquerra, els atacs a casals de l’independentisme rupturista. fins i tot amb còctels molotov, han sovintejat ocultats per la premsa oficial. S’hi compten atacs a Sabadell, Vic (el casal Manuel Viusà ha estat assaltat diverses vegades), Artès o Mataró.

Tot plegat davant la absoluta impunitat. Cap detingut mai. Cap investigació per part dels mossos. En canvi quan per la diada es crema una estanquera fan exhaustives indagacions, quan Albert Rivera rep una amenaça són detinguts (i expulsats del partit) 2 membres de les JERC i quan es crema una pantalla de TV un membre d’Endavant ha de patir un injust calvari per part dels mossos. Encara més cap condemna des del PP o C’anos. Aquests darrers arriben a l’actitud repulsiva de denunciar un adhesiu de Reagrupament a sobre del seu logo però callen davant aquesta cadena d’atemptats impunes.


1 comentari:

  1. És fastigós que tota aquesta gent puguin actuar amb total impunitat i que no passi res. La Conselleria és co-responsable d'aquests atemptats. Si fossin d'ETA, serien jutjats per terrorisme. Però, és clar, com que ataquen a uns independentistes, no passa res!

    ResponElimina