dimarts, 6 d’abril del 2010

158. FNAC de Niça: respecte o imposició d’una bandera

El centre FNAC de Niça va organitzar el mes de març un concurs de fotografies. Finalment, el 18 de març, es va donar el premi “políticament incorrecte” a la fotografia on apareixia un home en actitud clarament menyspreant la bandera francesa. El jurat va decidir que “la fotografia per la seva traducció impactant del tema, sense cap intenció de mancar al respecte a la bandera francesa”. Alguns grups d’extrema dreta francesa van protestar just enmig d’un inútil debat sobre la “identitat nacional” impulsat per Sarkozy. Finalment la FNAC ha decidit retirar la fotografia.

Recorda, aquesta actitud, a la dels extremistes islamistes que persegueixen als caricaturistes de Mahoma. En canvi, als Estats Units d’Amèrica hi ha un extrema reverència a la bandera nacional però, al mateix temps, hom té dret a cremar aquesta bandera. A casa nostra, per exemple, unionistes espanyols van cremar banderes catalanes quan el R. Madrid va guanyar la lliga fa uns anys. Ningú va moure ni un dit ja que era el seu dret. En canvi l'estat espanyol va reaccionar segrestant el setmanari “El Jueves” per una caricatura sobre uns prínceps que ningú ha escollit, sanciona amb amb 2 anys de presó cremar el seu drap i va perseguir amb vehemència els qui van cremar uns papers on apareixia la família real. Eren papers. El respecte es guanya, no s’imposa. Ni França ni Espanya se l’han guanyat.

2 comentaris:

  1. Es pensen que el respecte es guanya a base de garrotades i imposicions. El respecte no l'aconsegueixen però fer entrar la por al cosa a alguna gent sí.

    ResponElimina
  2. I malgrat tot ella caurà, així, que tomba, tomba, tomba....

    ResponElimina