dijous, 23 de desembre del 2010

380. La primera errada de SI

Solidaritat Catalana ha realitzat una trajectòria gairebé impecable en els seus pocs mesos de vida. La gestació, campanya i accions de la coalició han estat, sovint, positives. Però ahir es va equivocar. La roda de premsa per anunciar, de fet, la presentació en solitari a Barcelona és la primera errada de pes. I ho és per varis motius:

- SI no va pactar amb Rcat després de proposar-li unes primàries obertes. Essent coherents hauria de fer una proposta idèntica a ERC. Doncs no, imposa unes primàries exclusives dins de SI on la gent d’ERC no té vot...i en aquestes primàries s’ha d’escollir el candidat que presenti ERC!.
- Condició innegociable: que el cap de llista sigui de SI. Posar condicions innegociables a les negociacions és voler no arribar a acords. Condicionar-ho tot als llocs a repartir dona una imatge d'obsessió amb els càrrecs absurda.
- Solidaritat parla de repartiment de càrrecs quan encara no té ni programa aprovat per a les eleccions municipals.
- La raó donada per U. Bertrán per vetar a J.Portabella és que se’l vincula al tripartit. I això ho diu un diputat que ha votat els darrers 4 anys amb el govern del tripartit...i li diu a un ex company de partit que, els darrers 4 anys, ha estat a l’oposició. Ha aprovat pressupostos, sí, però a l'oposició.
- S’assegura que s’ha consultat els responsables de Barcelona i s’ha arribat a un consens sobre aquestes propostes. Si fos cert ningú ha escollit responsables a Barcelona ni enlloc.
- S’ha anunciat que, en el molt probable cas de que no hi hagi acord, SI es presentarà en solitari a Barcelona. I quan han pres aquesta decisió els adherits de Barcelona?.
- Aquest, les municipals, és un tema primordial per debatre entre tots els adherits de Barcelona. I, de fet, en la mateixa roda de premsa s‘ha assegurat que els adherits de cada localitat decidirien. A Barcelona no. I aquest és l’error més greu de tots. Actuar unilateralment ignorant els qui t’han dut al parlament és un error. Els adherits als partits no haurien d’estar només per “ratificar” sinó per decidir.
Ha estat una errada després de molts encerts. Tothom s’equivoca. Però hi ha temps per rectificar. No imposar condicions draconianes a ERC i fer una coalició a Barcelona, amb primàries conjuntes, que pugui dur l’independentisme a l’ajuntament. El cas contrari, presentar-se en solitari, serà fer fora de l’ajuntament a ERC. Pot ser positiu des d’un punt de vista partidista per SI, però negatiu per l’independentisme.

5 comentaris:

  1. I tant us ha costat veure de quin pal van els 3 senyors aquests? Bona sort

    ResponElimina
  2. No crec que, tampoc, per una errada parcial (i que es pot rectificar) es pugui condemnar el tot. Quan encertes 8 també pots errar-ne 2.

    ResponElimina
  3. Soc en Joan Forès. Estic d'acord amb els teus comentaris de rebuig d'una actuació mal feta.
    I llavors es provoca que surtin comentaris com el de l'Albert!

    ResponElimina
  4. Joan A. Forès. Estic d'acord al rebuig per una actuació mal feta que provoca comentaris com el de l'Albert!

    ResponElimina
  5. Celebro que coincidim, Joan. Rectificar és de savis i només amb la unitat podem fer front a la gent de ponent, ufana i superba.

    ResponElimina