dimecres, 8 de desembre del 2010

365. Dues victòries electorals valencianes

Enric Morera, màxim dirigent del Bloc, Agustí Cerdà, màxim dirigent d’ERPV, Mònica Oltra, dirigent de Compromís i diputada d’EUPV, Toni Gisbert, coordinador d’Acció Cultural del País Valencià, Adel Francès d’Intersindical Valenciana, la majoria de dirigents de l’Associació Tirant Lo Blanc i Ximo Bosch, portaveu de Jutges per la Democràcia tenen una cosa en comú: a la universitat van militar al BEA.El Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA) acaba de celebrar 25 anys. El diari “Levante” els ha descrit com “la primera victòria pels derrotats de la batalla de València”. El BEA ha estat fonamental per transformar la universitat valenciana en un referent de valencianisme i ús desacomplexat de la llengua. De fet la universitat valenciana ha estat un rocafort enmig de la marejada espanyolista que, des de l’arribada del franquisme, ha intentat desvalencianitzar les comarques del sud.
El 25 de novembre es van celebrar eleccions a la Universitat de València i el BEA les va guanyar de forma clara. Un sindicat del PP regalava vals de paella a canvi de vots. Tota una metàfora. El BEA va obtenir 17 claustrals (en tenia 15) front els 14 de Campus Jove (que tenia 22) proper al PSOE. Els grups propers al PP van obtenir 10 i 4 claustrals respectivament. A Contracorrent 6 i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, independentista, va passar de 4 a 5 claustrals. Estudiantes por la Libertad, sindicat dels blavers espanyolistes, ha quedat sense cap claustral.
A principis de desembre també s’han celebrat les eleccions sindicals a l’enseyament públic del País Valencià. El sindicat referencial del valencianisme ha guanyat...per setena vegada!. La Intersindical Valenciana (STEPV) ha aconseguit passar de 70 a 73 delegats. En segon lloc ha quedat CCOO amb 33, els que ja tenia. Lluny queden sindicats menors com Anpe i UGT. Com a curiositat USO, sindicat que està filtrejant amb els qui volen la supremacia del castellà, s’ha quedat amb 2 delegats. Són els que ja tenia.

2 comentaris:

  1. Què bèstia! Regalen paella a canvi de vots! De ben petits ja els ensenyen com comportar-se de cara al futur!

    ResponElimina
  2. Així és com el PP guanya al País Valencià. Quan són més grans ja no és paella...

    ResponElimina