dimecres, 22 de desembre del 2010

379. Solidaritat a les eleccions locals: arguments en contra

- Pot provocar la implosió de SI. Entrar en debats concrets pot provocar la destrucció d’un moviment transversal amb punts de vista interns molt allunyats
- Pot convertir SI en un partit a l’ús sense els avantatges de ser una coalició entrant en dinàmiques pròpies de partit
- Caldrà dedicar recursos de SI a la gestió local (gestió escoles, clavegueram...). L'èxit d'aquesta gestió, en darrer terme, serà un èxit de l'estat ja que els ajuntaments formen part d'aquest.
- No hi , ara, programa electoral enllà de la regeneració democràtica
- Caldrà gastar recursos financers i humans en un espai molt curt de temps després del fort desgast de les autonòmiques
- Pot provocar la divisió del vot independentista. Ja n’hi ha opcions independentistes a nivell municipal amb anys de feina.
- Serà molt difícil obtenir bons resultats electorals. Impossible millorar els de les autonòmiques. Un partit amb estructura similar a SI com C’anos va fracassar de forma contundent.
- Són unes eleccions on SI no serà tant còmode com a les autonòmiques.

4 comentaris:

  1. Potser a grans municipis i a Barcelona seria interessant que SI s'hi presentés ja que això la faria visible a molts llocs durant els quatre anys de legislatura parlamentària; és a dir, complementarien les accions al Parlament.

    ResponElimina
  2. Hi difereixo. SI no està encara articulada internament com per afrontar grans ciutats amb l'excepció de Girona on, almenys, hauria de fer algun gest per apropar-se a Rcat. En canvi a poblacions mitjanes o petites es pot fer la prova.
    Ara bé SI només s'hauria de presentar en solitari en casos extrems. No seria acceptable que, presentant-se sola, provoqués que altres independentistes no arribin al 5 % i quedin fora.
    A Barcelona, amb el millor escenari (autonòmiques) SI va quedar amb el 2,89 %...i cal un 5 % per entrar !.

    ResponElimina
  3. Tens raó, desconec quina és la potència de SI al territori però a Barcelona seria interessant arribar a alguna mena d'entesa amb ERC; al menys tindria visibilitat a la capital on, a diferència de les decisions més pràctiques dels pobles, hi ha una tasca política molt important a desenvolupar i on l'independentisme hi hauria de ser present.

    ResponElimina
  4. Lamentablement no van per aquí...de moment.

    ResponElimina