dilluns, 13 de desembre del 2010

370. Nicaragua també prohibeix les corrides de toros


El 2 de desembre el parlament de Nicaragua va aprovar una potent legislació en defensa dels animals. Segueix la línia de l’abolició de les curses de braus a Catalunya o de l’acord de govern als Països Baixos. La “Llei per a la protecció i benestar dels animals domèstics i dels animals salvatges domesticats” és un text a celebrar. Les penes contra qui cometi crims contra els animals seran jutjades pel Codi penal amb penes de presó. No només es persegueix la crueltat sinó que inclou mesures de protecció pels equins molt usats en les zones rurals i estén la protecció dels animals salvatges (que ja existia) també als domèstics i als salvatges domesticats. Des de feia 5 anys organitzacions locals amb l’ajuda de la Societat Mundial per a la Protecció Mundial (WSPA) s’havien mobilitzat per aconseguir aquesta fita. El seu treball demostra que les coses, si es lluita, es poden canviar.

Les “excepcions” a la cultura tradicional són dues: els rodeos i els combats de galls. Per aprovar amb gran majoria (74 a 5) la llei s’ha hagut de cedir en aquests 2 temes. En canvi el “toreo” queda prohibit en una nova victòria dels qui pensen que és una costum aberrant. De fet es prohibeix expressament matar o ferir els braus per entreteniment. Al PP i C’anos se’ls hi gira feina. Ho denunciaran al tribunal consitucional?.

2 comentaris:

  1. Tor i que no sóc un amant dels animals, penso que maltractar qualsevol forma de vida demostra una categoria moral molt baixa. Una bona iniciativa aquesta de Nicaragua.

    ResponElimina
  2. " penso que maltractar qualsevol forma de vida demostra una categoria moral molt baixa": em sembla una bona manera de pensar.

    ResponElimina