dilluns, 1 de novembre del 2010

329. Olympia, nou àlbum de Bryan Ferry

Dimarts 26 es va publicar el darrer àlbum de Bryan Ferry. El cantant de Roxy Music no feia un disc amb nou material des de 2002 amb Frantic car Dylanesque (2007) fou un disc de versions de Dylan. Olympia segueix la seva estela, és un disc refinat i elegant començant per la portada amb la model Kate Moss. La música està bàsicament composada per Ferry i Dave Stewart, un dels dos components del duet Eurythmics.  La producció corre a càrrec de Rhett Davies qui ha produït els millors discs de Roxy Music a més de fer-ho amb OMD, Cock Robin, Dire Straits, Talk Talk o Talking Heads. Cançons suaus amb un Ferry calmat, baixos que emboliquen les melodies principals i guitarres més presents que en altres àlbums del cantant britànic. De tant en tant alguna peça emotiva amb un piano que recorda el de Roxy Music com a “Me, oh my”. La més brillant possiblement és “Reason or rhyme” amb Ferry al piano. Un àlbum sofisticat que et transporta a un pis alt d’un gratacels, mirant a la nit per la finestra amb una copa de vi blanc a la mà i delícies de marisc a la taula. Ferry és així.

2 comentaris:

  1. Quins moments més gloriosos amb la música de Roxy Music i Brian Ferry. Tinc algunes cançons gravades al mòbil i m'han salvat la vida els cops que he viatjat en transport públic... per allò del "garrulisme" latent.

    ResponElimina
  2. Doncs ets la segona persona en 3 dies amb qui coincideixo en haver compartit aquests "moments gloriosos". Hi ha pocs grups que facin cançons que, sense importar les vegades que les escoltis, t'emocionin.

    ResponElimina