1.- Joan Laporta, té un ressò mediàtic inqüestionable. Amb ell els boicots informatius a l’independentisme són inviables. A més aporta una capacitat de gestió i ajuda a internacionalitzar el conflicte. Parla clar i s’allunya del críptic polític habitual.
2.- L’equip dirigent amb persones d’èxit: el propi Laporta al Barça, López Tena amb les consultes d’Osona i Garrotxa, Arqué i Bertrán també amb les consultes o Strubell amb la Comissió de la Dignitat. Un equip de guanyadors enlloc del catalanisme victimista i que tot ho veu impossible.
3.- Solidaritat no ha atacat la resta de l’independentisme i s’ha fet una crida expressa a no fer-ho. No s’ha respost als atacs rebuts d’altres formacions.
4.- El programa és senzill, de fet és un manifest allunyat dels macro-programes, mai complerts, de les formacions clàssiques que ningú llegeix. És transversal ideològicament.
5.- El procés d’elecció de candidats força més democràtic d’allò a que estem acostumats.
6.- El programa polític molt similar al de Reagrupament: aconseguit la independència mitjançant una declaració unilateral del parlament i regenerar la política catalana. Aquesta part del discurs pot ser la pedra de toc en el cas, probable, de no obtenir majoria absoluta.
7.- El compromís de treballar de forma comuna amb la resta de forces independentistes dins el parlament.
8.- El compromís d’evitar un nou tripartit i, per tant, de pactar amb el partit unionista més perillós: el PSOE.
9.- La voluntat de no pactar amb ningú que no proclami la independència.
10.- La sorprenent capacitat d’aixecar una formació política en un trmestre, fer eleccions internes i actes multitudinaris a Taradell, Manresa, Figueres, Mollerussa, que han arribat a omplir el teatre Bartrina de Reus o la plaça major de Vic. Posteriorment aquesta rauxa no ha disminuït ans al contrari com demostren els recents actes a l'UB amb 400 estudiants, a l'UPF amb 600, a Salt amb 250 persones, les 400 a St Feliu de Guíxols i també a Badalona, a Vilanova amb 300 o les més recents 800 de Tarragona i 700 de Granollers.
11.- La voluntat de recollir l’esperit de la manifestació del 10 de juliol enlloc d’oposar-s’hi per un cert purisme. Cal estar amb la gent i no vint passos davant d’ells.
12.- La extraordinària capacitat de captar sectors de CiU i ERC. És en les seves bases on es troben la majoria d’independentistes i Solidaritat ha sabut pescar a les dues bandes sense problema. I fins i tot d’altres formacions.
13.- La campanya brutal contra la figura de Joan Laporta acusant-lo de fer excessiva despesa tot i reconèixer que no va agafar ni un € del club. Una campanya orquestrada pels grans poders que avui s'enriqueixen de la dependència de Catalunya.
14.- Una política clara de prioritzar la independència de Catalunya sense oblidar la resta dels Països Catalans. Sense caure en la indiferència d'altres formacions o la implantació en el que Llorenç Planes ha definit com un "camí nou". En aquesta línia s'inscriuen els acords amb Unitat Catalana i el PSAN.
15.- La capacitat d'arribar a acord amb altres formacions creant una coalició plural amb el PSAN, el PRC, Els Verds-Alternativa Verda, Democràcia Catalana i gent del CCSI i d'Estat Català i que ha impulsat Catalunya Nació Independència.
I, sí, seria interessant veure López Tena plantant cara dialècticament als portaveus de PP, C'anos i PSOE. I, ni que fos per una vegada, sentir el significat de la paraula dignitat.
Tenir al Parlament a l'Alfons López Tena seria tot un luxe. No hi ha ningú capaç d'igualar-lo en dialèctica i capacitat expositiva.
ResponEliminaNo puc estar més d'acord en tots els 15 motius.
http://www.solidaritatcatalana.cat/opinio/quinze-motius-pels-que-donar-suport-a-solidaritat-catalana-per-la-independencia
ResponEliminahttp://eleccionscatalanes.blogspot.com/2010/11/quinze-motius-per-donar-suport.html
http://www.radiocatalunya.ca/24905/