diumenge, 19 de setembre del 2010

287. Atemptat espanyolista contra Solidaritat Catalana

El Teatre de la Passió de Cervera és un dels edificis més emblemàtics de la capital de la Segarra. Ahir era ple de gom a gom amb 400 persones en un acte de Solidaritat Catalana per la Independència (SCI). Uns individus van decidir avortar l'acte. Van roixar l'estelada que hi havia a la façana de l'edifici amb líquid inflamable i van calar-hi foc. Fonts dels bombers han assegurat que l’incendi, molt aparatós, hagués pogut posar en perill la integritat de l’edifici. Independentment dels detalls és un atemptat clarament polític i amb intencions polítiques. L'objectiu és aterroritzar l'adversari. És una mostra de terrorisme polític de caire espanyolista.
Malauradament no és la única. Es dona la circumstància que Cervera és un feu de l'escissió de la Plataforma per Catalunya anomenada Partit per Catalunya. El seu líder ja ha estat condemnat per fets similars. A una altra població on Plataforma per Catalunya té representació, Vic, ja han cremat 4 vegades el Casal Independentista Manuel Viusà. Cap detingut. A Sabadell, on l'MSR té força implantació, han atacat 4 vegades la seu d'ERC i altres el Casal independentista. Cap detenció. Curiosament el Partit per Catalunya i MSR es van coaligar a les darreres eleccions. Recentment un torero va assaltar, identificant-se, una seu d'ERC. Els Mossos encara és hora que moguin un dit. En canvi van còrrer a detenir Jaume Soler acusant-lo falsament (ha estat absolt) de cremar la pantalla de Tele 5 de Terrassa, han detingut recentment Eduald Calvo, de Maulets o han iniciat una minuciosa investigació sobre la crema d'una bandera espanyola i una francesa al Fossar per la Diada. Cal denunciar que a casa nostra hi ha actiu un terrorisme espanyolista de caire unionista. Però encara més fort cal denunciar la impunitat que li ofereix la policia.

3 comentaris:

  1. Que els Mossos no facin res davant d'un acte com aquest, que va posar en perill a centenars de persones, demostra el diferent tracte segons quin és l'autor de l'atemptat (perquè això, al meu entendre, ho és). Això és terrorisme. I, és clar, tampoc ho veurem per cap televisió. Només ofereixen el que els interessa. Quina merda de periodisme!

    ResponElimina
  2. Benvolgut Jordi Vàzquez,

    Sóc en Jordi Manent, un dels autors de "La temptació independentista". Fa unes setmanes vas escriure un comentari sobre nosaltres a propòsit del nostre llibre al web Ràdio Catalunya que, per dir-ho lleument, feies afirmacions molt inexactes. M'agradaria respondre't personalment perquè a l'hora de fer segons quines afirmacions parlis amb més coneixement de causa. Ho dic amb bona fe. Em pots donar el teu mail escrivint-me a latemptacioindependentista@gmail.com?

    Moltes gràcies.

    Salutacions,

    Jordi

    ResponElimina
  3. Sí Albert i a sobre hem vist una notable apagada informativa. Si hagués passat el mateix amb el PP tindríem tota la colla fent condenmnes. Per cert CiU o ERC no han badat ni boca.
    Jordi et passo el correu si vols però crec que tots ens coneixem prou i saps que tinc coneixement de causa. La única afirmació inexacta és que posa BEU enlloc de BEI.
    Ni crec que l'independentisme sigui immadur ni crec que molta gent que ara s'ha descobert pro-convergent ho sigui. Començant per en Sobrequés.

    ResponElimina