dissabte, 25 de setembre del 2010

292. Quinzè Correllengua, un esforç monumental


La quinzena edició del Correllengua al País Valencià suposa un enorme esforç organitzatiu, vital i mobilitzador. Enguany és dedicat a l'escriptor de Castalla (l'Alcoià) Enric Valor. Valor fou qui va dir la famosa frase "el nostre valencià, el català de tots".

Pels derrotistes de sempre, aquells que xiuxiuejen que "el País Valencià està perdut" és un bany de realisme. A voltes un poble no és capaç de traduir políticament la seva vitalitat. Per incompetència dels seus líders, per divisió o per manca d'encert polític.
Les xifres et deixen bocabadat. Actes a 152 localitats, participació de fins a 120.000 estudiants, quinze edicions des de 1995, un programa d’activitats que es perllonga 2 mesos, amb activitats a 418 centres d’ensenyament, cercaviles pels carrers, conferències, debats, teatre, concerts, exposicions…Tot plegat es pot consultar en la plana web que detalla tots els actes de froma comarcal i ofereix material en diversos formats per a recolzar aquesta fabulosa iniciativa que ens fa sentir orgull de ser.
El Correllengua va iniciar-se divendres a Gandia (La Safor) on avui també es celebren diversos actes que clouen amb un concert amb La Gossa Sorda i Verd Cel.

2 comentaris:

  1. Vehicular una proposta políticament quan aquesta ha de trencar amb allò establert no és gens senzill. Si ens costa a Catalunya, al País Valencià, que encara estan pitjor que nosaltres, doblement complicat.

    ResponElimina
  2. Cert, la traducció política és molt i molt difícil.

    ResponElimina