dimarts, 28 de setembre del 2010

295. ERC ja no pot ser el pal de paller

La direcció d’ERC no és conscient, encara, del que ha fet . Vivim un moment en que l’independentisme arriba a màxims de popularitat. I l’únic partit independentista al parlament afronta, en canvi, una forta patacada electoral. Aquesta, de retruc, donarà el govern a l’autonomisme claudicant. Donar el govern de la Generalitat al PSOE, a canvi de res, ha estat un error greu. Mentir, com feia Puigcercós el 2006, afirmant que: “Si el PSC no està per obrir un nou horitzó serà molt difícil que hi pactem” ha estat un acte que milers de persones no poden oblidar. Són les persones que van votar ERC amb l’esperança d’enfortir l’independentisme. I el seu vot fou per donar el govern al president més espanyolista que ha tingut mai la Generalitat.
ERC va tenir un paper essencial en l’abolició de la festa nacional espanyola de Catalunya. Els seus 21 diputats van aportar gairebé un terç dels vots necessaris. Reconegut això cal apuntar que només 31 dels 37 diputats del PSOE van votar contra l’abolició. Malgrat els 6 valents (sorpresa, entre ells, Joan Ferran abstenint-se!) la resta van seguir la consigna de Montilla. Ha estat un president nefast, espanyolista i mentider. Va sortir immediatament a disculpar-se de la decisió del parlament. No ens importen els gustos sàdics de Montilla. Hi té tot el dret. Però no pot afirmar que defensa els toros “perquè crec en la llibertat”. Segons Montilla els qui som a favor de no assassinar toros som en contra de la llibertat. I això ho diu una persona que creu que Catalunya no té llibertat per decidir el seu futur. Com va dir l’autodeterminació no és aplicable a Catalunya. Ara ha afegit que la independència suposarà decadència (més que la d’ara?). I el seu segon, M. Iceta, es vanta de dir “Combatrem l’independentisme”. Així entenen la llibertat aquesta gent.
El problema no és aquest. El problema és que ERC va regalar el govern a aquesta gent per a que, des d’allà combatin l’independentisme. I la presidència a un home que afirma que defensar les curses de braus és defensar la llibertat i la independència és una idea a combatre. Per tot plegat ERC, és un actor independentista vital, però no pot ser el pal de paller de l’independentisme. Ho fou entre 1992 i 2006. Des de llavors és més una crossa del PSOE. I ara hi ha independentistes que no volen ajudar a combatre l’independentisme. És senzill.

3 comentaris:

  1. ERC hagués pogut fer aquesta funció. Aquesta cosa anomeanda Esquerra, no.

    ResponElimina
  2. Ets un utòpic autoritzat,he,he,he...
    LA VEU DEL DESERT

    ResponElimina
  3. Possiblement no han estat a l'alçada de la funció que podíen tenir.
    I mercès per l'autorització de la veu del desert.

    ResponElimina