dimecres, 15 de setembre del 2010

284. Reagrupament i Solidaritat desenmascaren la presa de pèl del concert

No cal saber molt de lleis per entendre que aquest cop l’aixecada de camisa de CiU és monumental. Un dictamen jurídic encarregat per Reagrupament és clar:
“1er.- L’obtenció per a Catalunya d’un concert econòmic d’aquestes característiques vulneraria la Constitució espanyola.
2on.- Si es volgués instaurar a Catalunya el concert econòmic s’hauria de procedir necessàriament a reformar la Constitució espanyola.”
La reforma hauria de tenir el suport d’una majoria de 2/3 parts del diputats del parlament estatal i la majoria absoluta del Senat. La reforma, per entrar en vigor, necessitaria ser posteriorment ratificada per referèndum popular si ho demanessin una desena part dels diputats o senadors. Tot plegat suposa un acord, al mateix temps, amb PSOE i PP. Això significa el peix al cove però, aquest cop, amb transatlàntics. L’engany és de tal magnitud que hauria estat més fàcil aprovar l’estatut que ha tombat l’estat espanyol enlloc d’aplicar el concert!. En el mateix sentit que el dictamen indicat ,Solidaritat ha emès un informe on dona motius similars sobre la inviabilitat del concert.

Davant d’aquests fets es plantegen 3 dubtes:
- la gent que dirigeix CiU no té ni idea de lleis?,
- deliberadament volen enganyar a tothom?.
- creuen possible aconseguir que PP I PSOE es posin d’acord per donar el concert econòmic i modificar la constitució?.
En definitiva, legalment és més fàcil que Catalunya sigui independent mitjançant una declaració unilateral (com Kosovo) abans de que s’aprovi el concert econòmic. A CiU haurien de començar a entendre que ja no som als anys 80 ni 90 quan eren la única alternativa del nacionalisme català. Comença ha haver-hi molta gent que s’ha cansat dels seus enganys. I no callaran. 
Potser per això ja s’ha creat un nou grup a facebook:’Un vot independentista a CiU és igual a un vot llençat a la paperera’. Els autonomistes tindran tot el dret, potser l'obligació, de votar CiU. Els independentistes, almenys, s'ho haurien de pensar. Votarien, això sí, en contra de crear un estat "artificial". Per cert, Mas, com es crea un estat "natural"?.

2 comentaris:

  1. D'entre les opcions que comentes, em quedo amb la segona. Sobre la coicnidència, diria que és perquè la gent del Cercle Català de Negocis, present a totes dues formacions, n'ha tingut un paper important.

    ResponElimina
  2. Doncs un altre 10 pel CCN.
    RiS avui ha fet front a CiU i, en termes polítics, li ha donat un bany.

    ResponElimina