dissabte, 11 de setembre del 2010

280. Marxes de torxes a Barcelona: l'exemple negatiu

Ahir al vespre es van realitzar diferents marxes al Fossar de les Moreres. Cada grup amb les seves banderes fent el seu míting només pels seus. Cap d'ells va arribar a les 200 persones. La JNC fou la que va aportar més seguidors. No va omplir ni mig Fossar. El gran nombre de banderes i torxes no amagaven que hi havia més curiosos que manifestants. La JNC i Reagrupament van optar per una modalitat cerimonial amb tambors i moltes banderes. Els joves convergents fins i tot duien un grup de persones vestides a l'estil medieval (?). Unitat Nacional Catalana va aplegar una vintena de persones en un homenatge al General Moragues. Unió de Joves una xifra similar i així fins a l'infinit de grups i grupuscles inclosa ERC que no va omplir tampoc ni mig Fossar.
Caldria reflexionar per quin motiu a Barcelona no es pot fer com a altres viles on la marxa de torxes és unitària. Allà on es fa sense sigles els resultats són molt diferents. Un exemple el tenim amb la marxa dels Vigatans a Vic o les exitoses de Manresa i Vilafranca. Valgui també l'exemple del que passa, amb la divisió, ara que venen eleccions.
Almenys avui a la manifestació la divisió quedarà ocultada per la unicitat de la marxa.

4 comentaris:

  1. Et dono tota la raó, jo també hi era i no arribaven a 200 persones, com a mínim els que he vist jo RCat, SCI i CiU. I de les torxes ni parlem-ne...

    ResponElimina
  2. Jo també hi era ..... i estic d'acord amb l'opinió. Hi vaig anar com tantes altres vegades havia fet, per respirar i aportar aires d'esperança. La decepció però, ha estat molt gran. L'actitud d'anar-hi per fer el teu "numeret", desfilada, ofrena, discurs i després desaparèixer és vergonyosa. Està clar que les eleccions dibuixaran el futur del nostre país, però hi ha moments que cal cantar "Els Segadors"
    amb tots aquells que tenimel mateix anhel.
    Enric

    ResponElimina
  3. És trist però és així. Vist el quee stà passant darrerament, dubto que siguem capaços mai d'avançar plegats.

    ResponElimina
  4. Doncs totalment d'acord amb els 3. Afortunadament el vespre de la diada no té gaire repercussió car l'espectacle de divisió i de capelletes fou desencisador.

    ResponElimina